LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2021 14:31

Jethro Tull: “πακέτο” οι στίχοι του Ίαν Άντερσον και νέο άλμπουμ (βίντεο)

Το σύνολο των στίχων του Ίαν Άντερσον, από το άλμπουμ του 1968 και μετά, θα περιλαμβάνονται στο "πακέτο".

Ίαν Άντερσον

Το σύνολο των στίχων του Ίαν Άντερσον, από το άλμπουμ του 1968 This Was μέχρι το The Zealot Gene, και το νέο άλμπουμ των Jethro Tull που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, θα περιλαμβάνονται στον τόμο «Silent Singing» ο οποίος θα εμφανιστεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον Ιούνιο.

«Στο τραγούδι που δίνει τον τίτλο (στο νέο άλμπουμ) είναι ένας στίχος που πάει σαν “Bee buzzing in your bonnet/and a wasp right up the bum/a V8 under hood/a cocked hammer under thumb”» είπε ο Άντερσον, μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό Rolling Stone,. προσθέτοντας ότι «Έχει να κάνει με το να “ανάβεις”, και να είσαι ενοχλημένος και ταραγμένος. Δεν είμαι διόλου τύπος του Twitter, αλλά ο “ξέρουμε ποιος” είναι ο αρχι-τουιτεράς των τελευταίων χρόνων, πράγμα το οποίο ήταν και η επιτυχία του και, τελικά, η πτώση του. Είναι αυτή η βιαιότητα κι ο φανατισμός, που συνοδεύεται από άποψη και θέλει να κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο με μια πολύ πολωμένη και διχαστική θέαση των πραγμάτων. Όλοι έχουμε μέσα μας λίγο απ' αυτό. Όλοι μας έχουμε αυτή την ικανότητα».

Ο Άντερσον δούλευε το «Silent Singing» – το οποίο περιλαμβάνει και φωτογραφίες του – κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Δεν είναι ότι το βλέπω σαν ποίηση» εξήγησε για τους στίχους που περιλαμβάνει ο τόμος.«Δεν θέλω να με σκέφτονται σαν ποιητή-καβαλημένο καλάμι που εκ των υστέρων σκέφτεται “ω, οι στίχοι μου είναι πραγματικά καλοί· στέκονται μόνοι τους χωρίς τη μουσική”. Είναι απλά και μόνο το ότι καταγράφω τη σωστή, με ακρίβεια απομαγνητοφωνημένη πλήρη λίστα των τραγουδιών». Κάθισε και άκουσε πολλές φορές κάθε ένα από τα εκατοντάδες τραγούδια που περιλαμβάνονται στον τόμο για να είναι σίγουρος ότι αντέγραψε σωστά τους στίχους.

Το The Zealot Gene θα είναι το πρώτο άλμπουμ των Jethro Tull μετά από σχεδόν μια εικοσαετία (το τελευταίο τους ήταν το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του 2003). Στο μεσοδιάστημα, ο Άντερσον κυκλοφόρησε σόλο άλμπουμ, με το Homo Erraticus να εμφανίζεται το 2014. Είπε ότι δεν ξέρει πότε θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των Jethro Tull – η μπάντα άρχισε να το δουλεύει το 2017 – αλλά διευκρίνισε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα της ηχογράφησης έχουν γίνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Από 1η Ιουνίου θα εκδίδεται ψηφιακά στην Ελλάδα - Πώς θα λειτουργεί

Θρόμβωση από εμβόλιο AstraZeneca - Μεταξάκης στον ΑΝΤ1: θα είχα πεθάνει, αν…

Στο εδώλιο 15χρονος για βιασμό 10χρονης, αφού την μέθυσε!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντησηΣήμερα 10:19 | Ειδήσεις

Σε ποιους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής εστίασε ο π[ρωθυπουργός, κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”Σήμερα 16:31 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το… σήμα για την έναρξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη»

ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, ΧαλάνδριΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν απαντούν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη νοσηλεία του πατέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25Τούρκοι αναλυτές: Τριγμοί μεταξύ Ερντογάν και Μπαχτσελι;16:12ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, Χαλάνδρι15:58Μεγάλη Δευτέρα – καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες15:44Πέλλα: Συνελήφθη κρύβοντας λάδι αμφιβόλου ποιότητας 15:30Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16Κρήτη: Συνελήφθη με εκατοντάδες κροτίδες15:02Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι14:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη14:34Πρόεδρος Παλαιστίνης: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ14:20“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας14:06Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα της συνεδρίασης13:52Βρούτσης: Καμιά ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές13:38Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο13:24Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της εβδομάδας (βίντεο)13:10Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την ανάγκαζε να εκδίδεται και την κακοποιούσε12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο