LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2021 17:19

Λεωφόρος Κηφισού: βγήκαν τα βαν της Περιφέρειας Αττικής

Τα οχήματα θα κάνουν περιπολίες σε όλο το οδικό δίκτυο με έμφαση στη μεγαλύτερη οδική αρτηρία της χώρας μας.

Οδική Ασφάλεια - Περιφέρεια Αττικής - βαν - Κυκλοφορία αυτοκινήτων

Πρώτη μέρα σήμερα λειτουργίας για τα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία ξεκίνησαν τις περιπολίες στη λεωφόρο Κηφισού, ένα δρόμο ο οποίος πολύ συχνά αντιμετωπίζει κυκλοφοριακά προβλήματα από μικρά συμβάντα όπως μικροσυγκρούσεις ή ακινητοποιημένα οχήματα που δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις.

Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος μετέβη σήμερα στον Κηφισό και επόπτευσε την έναρξη λειτουργίας των οχημάτων, αλλά και την ασφαλή εκτέλεση της διαδικασίας. Τα οχήματα ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους, μετά από άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση και θα κάνουν περιπολίες σε όλο το οδικό δίκτυο με έμφαση στη μεγαλύτερη οδική αρτηρία της χώρας μας.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Θ. Κατσιγιάννης, η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης.

Επισημαίνεται πως τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. Τα οχήματα θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Οδική Ασφάλεια - Περιφέρεια Αττικής - βαν - Κυκλοφορία αυτοκινήτων

Επιπλέον θα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής Προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια το έργο τους, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν οποιαδήποτε βλάβη ή επικινδυνότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται για πρώτη φορά σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο.

«Επενδύουμε σε καινοτόμες δράσεις, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Τα τρία Βαν εξυπηρέτησης των πολιτών στη Λεωφόρο Κηφισού θα μπορούν να παρέμβουν άμεσα όπου κριθεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα θα μπορούν να διευκολύνουν οχήματα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμου, μπαταρίας, φθοράς ελαστικού κ.λπ., ώστε να μην παρεμποδίζεται επί μακρόν η κυκλοφορία και να μην προκαλούνται συμφορήσεις ή και ατυχήματα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά για το συγκεκριμένο σημείο αρμοδιότητάς μας και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία που παρουσιάζεται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με όσα μέσα διαθέτουμε τη ζωή των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Οδική Ασφάλεια - Περιφέρεια Αττικής - βαν - Κυκλοφορία αυτοκινήτων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Έσπασαν το ρόδι… τα λιοντάρια20:07Ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης19:53Τσίπρας: Ο διάλογος με φοιτητή στη Σορβόννη για τη δημιουργία νέου κόμματος19:39Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:25Χανιά: Ανάγγειλε τον γάμο του παιδιού του… σε κηδειόχαρτο! (εικόνες)19:08Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ: Πήρε το θρίλερ... η “Ένωση”18:52Άρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης εγκύου18:37Καρδίτσα – Άρης: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους στην πρεμιέρα18:23Ηράκλειο: Κινδύνεψε κυνηγός μετά από πτώση στο Κακό Όρος18:09GP Σιγκαπούρης: Ο Ράσελ θα εκκινήσει από την pole position17:55Φυγόποινος συνελήφθη στο Ίλιον17:41Ο πιο νέος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε τελική φάση της UEFA είναι Κύπριος17:27Χαλκιδική: Χειροπέδες σε 70χρονο για κατοχή κάνναβης17:14Ερντογάν: Η Χαμάς είναι έτοιμη για ειρήνη17:00Σοκαριστικό τροχαίο στην Εύβοια: Ο 27χρονος οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του (εικόνες)16:47Αβραμόπουλος: Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για την εκταφή του παιδιού του16:33Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου16:20Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος16:06Μήνυμα Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων15:52Βόλος: Αναμένεται να θανατωθούν περίπου 500 ζώα μετά από κρούσμα ευλογιάς15:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο