LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2021 13:59

Παναγία των Παρισίων: από βελανιδιές η αναδόμηση στο εμβληματικό βέλος! (βίντεο)

Πως επιχειρούν οι Γάλλοι να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά. Πόσο χρονοβόρα ειναι η διαδικασία.

Παναγία των Παρισίων - κορμοί βελανιδιάς

Της Ντέμης Καραγιάννη

Δυο χρόνια έχουν περάσει από την φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων με τις εικόνες καταστροφής του εμβληματικού βέλους να έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην μνήμη όλων. Οι εργασίες αποκατάστασης - παρά την πανδημία - συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς ενώ πολύ δουλειά έχει γίνει όσον αφορά στην αποκατάσταση στο εσωτερικό του εκπληκτικού ναού. Τώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιλογή της ξυλείας που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση του βέλους.

Οι ξυλοκόποι έχουν πιάσει δουλειά, αφού πρώτα εντόπισαν με ειδικά drone τις αιωνόβιες βελανιδιές που είναι ιδανικές για την αποκατάσταση της κορυφής της Παναγίας των Παρισίων.

Οκτώ από τα δέντρα που προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, εντοπίστηκαν στο δάσος Μπερσέ, το οποίο κάποτε ανήκε στην βασιλική οικογένεια της Γαλλίας.

Συνολικά χίλιες βελανιδιές - ορισμένες από τις οποίες είναι ακόμη και 230 ετών - θα πρέπει να κοπούν ως τα τέλη του μήνα, γιατί στη συνέχεια οι κορμοί θα έχουν περισσότερη υγρασία, που θα μπορούσε να παρεισφρήσει στο εσωτερικό του ξύλου.

Τα ξύλα στο δάσος Μπερσέ μετρήθηκαν και ταιριάζουν απόλυτα στο ύψος, αλλά και στο πάχος, προκειμένου να γίνου δοκάρια στο νέο πλαίσιο-κορνίζα της Παναγίας των Παρισίων. Ωστόσο, θα πρέπει αφού κοπούν να παραμείνουν αποθηκευμένα για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να ξεραθούν. Αυτή η πληροφορία και μόνο δείχνει πως ο στόχος της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων ως το 2024, φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2026Σήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης και την ονομαστική φανερή ψηφοφορία η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των ΧριστουγέννωνΠέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 10:38 | Ειδήσεις

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02Πάτρα: Επιτέθηκαν σε διανομέα και επιχείρησαν να τον ληστέψουν10:48Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ ελέγχων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - Τι προβλέπεται για το δώρο Χριστουγέννων10:20Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων10:06ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων09:52Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24Ζελένσκι: H Κίνα προετοιμάζεται για πιο εντατική συνεργασία με την Ρωσία09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου08:56Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντηση08:42Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία 08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο