LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2021 13:59

Παναγία των Παρισίων: από βελανιδιές η αναδόμηση στο εμβληματικό βέλος! (βίντεο)

Πως επιχειρούν οι Γάλλοι να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά. Πόσο χρονοβόρα ειναι η διαδικασία.

Παναγία των Παρισίων - κορμοί βελανιδιάς

Της Ντέμης Καραγιάννη

Δυο χρόνια έχουν περάσει από την φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων με τις εικόνες καταστροφής του εμβληματικού βέλους να έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην μνήμη όλων. Οι εργασίες αποκατάστασης - παρά την πανδημία - συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς ενώ πολύ δουλειά έχει γίνει όσον αφορά στην αποκατάσταση στο εσωτερικό του εκπληκτικού ναού. Τώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιλογή της ξυλείας που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση του βέλους.

Οι ξυλοκόποι έχουν πιάσει δουλειά, αφού πρώτα εντόπισαν με ειδικά drone τις αιωνόβιες βελανιδιές που είναι ιδανικές για την αποκατάσταση της κορυφής της Παναγίας των Παρισίων.

Οκτώ από τα δέντρα που προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, εντοπίστηκαν στο δάσος Μπερσέ, το οποίο κάποτε ανήκε στην βασιλική οικογένεια της Γαλλίας.

Συνολικά χίλιες βελανιδιές - ορισμένες από τις οποίες είναι ακόμη και 230 ετών - θα πρέπει να κοπούν ως τα τέλη του μήνα, γιατί στη συνέχεια οι κορμοί θα έχουν περισσότερη υγρασία, που θα μπορούσε να παρεισφρήσει στο εσωτερικό του ξύλου.

Τα ξύλα στο δάσος Μπερσέ μετρήθηκαν και ταιριάζουν απόλυτα στο ύψος, αλλά και στο πάχος, προκειμένου να γίνου δοκάρια στο νέο πλαίσιο-κορνίζα της Παναγίας των Παρισίων. Ωστόσο, θα πρέπει αφού κοπούν να παραμείνουν αποθηκευμένα για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να ξεραθούν. Αυτή η πληροφορία και μόνο δείχνει πως ο στόχος της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων ως το 2024, φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες: Ανοιχτό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων16:15Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους16:01Δράμα: Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν πρόβατα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν15:47Μπριζίτ Μπαρντό: "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" - Το τέλος ενός μύθου15:33Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του στον λαιμό και έπεσε από το μπαλκόνι15:19Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα15:04Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:50Διασώθηκαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο νότια της Γαύδου14:36Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω του χιονιά - Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις14:22Μαρινάκης για αγρότες: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις14:07Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Παραμένουν στα μπλόκα της δυτικής Θεσσαλίας13:52Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!13:37Χανιά: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό - Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός13:23Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο13:09ΠΑΟΚ: "Τρέχει" το θέμα του γηπέδου υπό τις οδηγίες Σαββίδη12:55e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:40Τροχαία Αττικής: 248 παραβάσεις για αλκοόλ και 8 συλλήψεις το τριήμερο των Χριστουγέννων (βίντεο)12:26Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό12:11Γλυφάδα: Συνελήφθη γνωστός τράπερ για υπεξαίρεση - Είχε αποφυλακιστεί με όρους11:57ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ11:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο