LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2021 11:54

Καββαθάς - Εστίαση: επιδότηση για αποστειρωτές αέρα σε όλα τα μαγαζιά

Τι λέει για τις δραματικές συνέπειες στον κλάδο από το πολύμηνο lockdown, την αντίθεση για άνοιγμα μόνο όσων διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και τα “λουκέτα”. 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΑΘΗΝΑ

Την ελπίδα ότι θα είναι σε θέση  η κοινωνία την επόμενη - μεθεπόμενη εβδομάδα, ώστε να αρχίσει η επανεκκίνηση της οικονομίας, εξέφρασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να ξεκινήσει και η εστίαση να ξεκινήσει για όλους, συμπλήρωσε ο κ Καββαθάς, χωρίς ταχύτητες μέσα στον ίδιο κλάδο για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, θέτοντας ως εξαιρετικού ενδιαφέροντος ζήτημα το σωστό timing του ανοίγματος, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι θα πρέπει να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, καθώς όπως είπε το 20% των καταστημάτων του κλάδου  δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους  και αν συνεχιστεί το lockdown για 7ο ή 8ο μήνα σε αυτές τις επιχειρήσεις θα είναι σα να τις βάζουμε λουκέτο για πάντα, προσέθεσε.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Καββαθάς είπε πως αφενός έχουμε τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών που επιτρέπει ανοιχτά παράθυρα, αφετέρου και τη χρήση τεχνητών μέτρων όπως αποστειρωτές αέρα, έχει ήδη συζητηθεί με το αρμόδιο υπουργείο, όπως είπε, η επιδότηση των μηχανημάτων αυτών, δαπάνη που όπως την χαρακτήρισε θα υπάρχει και για την ασφάλεια στο μέλλον.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία για 700 εκ. σε τουρισμό και εστίαση, ανέφερε πως είναι βήμα θετικό από τη στιγμή που σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων του κλάδου έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, που σημαίνει, όπως ο ίδιος εξήγησε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση χωρίς κεφάλαιο κίνησης και αναφερόμενος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε πως περιμένουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης  του κλάδου. Πρόσθεσε, τέλος, πως αποτελεί κυρίαρχο πρόβλημα το ότι δεν μπορεί η εστίαση να γεμίσει τις αποθήκες και τα ψυγεία για το επικείμενο άνοιγμα. Διανύοντας τον 6ο μήνα συνεχούς κλεισίματος, είπε, έχουν λήξει ακόμα και τα προϊόντα μακράς διάρκειας.

Για την επαναλειτουργία της αγοράς γενικότερα, αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη  θέση της ΓΣΕΒΕΕ ότι το click inside είναι ασφαλές, υπάρχει νομικό πρωτόκολλο και επιπλέον θα πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην επανεκκίνηση τους διότι διαφορετικά υπάρχει ορατός κίνδυνος εκτίναξης, λέγοντας πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει για το επόμενο διάστημα τουλάχιστον 3- 4 μηνών την πραγματική οικονομία ώστε να επανακκινήσει χωρίς απώλειες.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός τουΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα έναν ανήλικο.

Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο ΠρομαχώναςΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Εκπρόσωπος του μπλόκου του Προμαχώνα θα πάρει μέρος σήμερα στη συνάντηση των αγροτών στην Καρδίτσα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09Γαλλία: Οι τουρίστες από χώρες εκτός της Ευρώπης θα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο σε 5 πασίγνωστους πολιτιστικούς χώρους07:53Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση07:24Πυρκαγιά στο Ροστόφ της Ρωσίας από ουκρανικά drones - 4 τραυματίες07:10Οι παθολόγοι ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία06:56Final 4: Οι GMs προβλέπουν Παναθηναϊκό στο f-4 κατά 95%, ενώ Ολυμπιακό κατά 50%06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο