LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2021 09:38 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2021 09:42

Πέτσας στον ΑΝΤ1: σταδιακή άρση του lockdown, όποτε το επιτρέψει ο κορονοϊός (βίντεο)

Τί είπε για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις αναφορές σε άνοιγμα δραστηριοτήτων απο τις 5 Απριλίου, τα μοριακά και τα self test και το ενδεχόμενο για Πάσχα σε χωριά και εξοχικά. Τι θα γίνει με τα δημοτικά τέλη για κοινόχρηστους χωρους.

Κορονοϊός - μέτρα - lockdown - έλεγχοι - εστίαση

«Είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες. Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Στέλιος Πέτσας. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προσέθεσε ότι «βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές. Η πρόθεση είναι πρόθεση, αλλά και τα στοιχεία είναι στοιχεία». 

Συμπλήρωσε ότι «και το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να ανοίξουν, για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα». 

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας είπε «δεν είμαστε σήμερα στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο ούτε τον Μάιο – Ιούνιο θα είμαστε σε ίδια κατάσταση με τους ίδιους μήνες του 2020. Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ στους εμβολιασμούς, εδώ στην Ελλάδα έχει ήδη εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και εντείνεται η διαδικασία, προς όφελος και του τουρισμού και όλα αυτά συνυπολογίζονται». 

Για τα δημοτικά τέλη

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, «Οι Δήμοι έχουν απώλεια εσόδων από την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών και έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πέρσι δώσαμε πάνω από 180 εκ. ευρώ και πριν λίγες ημέρες δώσαμε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ προς τους Δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Η απόφαση για συνέχιση στην μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων είναι εν πολλοίς απόφαση των Δήμων, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προς την κατεύθυνση να υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή».

Στέλιος Πέτσας - Πρωινοί Τύποι

Σημείωσε ακόμη ότι «Θα υπάρξει ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης». 

Ακόμη, ο Αν. Υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι με διάταξη τις επόμενες ημέρες θα ορίζεται παράταση στα μισθώματα για 3 χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. 

Για τα self test

«Όταν έχουμε μια μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, το self test είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε το άτομο να γνωρίζει εάν είναι θετικό και να αυτοπεριορίζεται. Σε συνδυασμό με τα μοριακά τεστ, όταν ανοίξει η αγορά και ο τουρισμός, θα μας βοηθήσουν να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και μικρότερη διασπορά», είπε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς γιατί δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ, που είναι πιο αξιόπιστα, ο Αν. Υπ. Εσωτερικών απάντησε ότι «δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τόσων πολλών μοριακών τεστ, ενώ παράλληλα είναι πολλαπλάσιο το κόστος τους. Όλα αυτά συντείνουν στο να έχουμε όλα τα εργαλεία στην φαρέτρα μας: και τα μοριακά και τα άλλα τεστ και τα self test. Είναι σημαντικό ενόψει Πάσχα να γίνει ότι περισσότερο μπορούμε».

Ερωτηθείς αν το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από του 2020, ο κ. Πέτσας είπε «εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι για Πάσχα στο χωριό, αλλά αυτό εξαρτάται από την τήρηση των μέτρων και από την πρόοδο του εμβολιασμού και της γενικότερης εικόνας. Εύχομαι να τα καταφέρουμε».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΚαπιτώλιοΣήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, για το δεύτερο μέρος της 10ημερης περιοδείας του, στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 


 


 


 

Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνηΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

 Όλα όσα αποκάλυψε για το παρασκήνιο μεταφοράς του Γιώργου Μαζωνάκη στο Δρομοκαΐτειο.

Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)Σήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και στη συνέχεια πορεία προς τα στενά του Πειραιά και τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην ΕλλάδαΣήμερα 17:40 | Ειδήσεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τις δράσεις τους προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το νόμιμο εμπόριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο20:48Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη20:34Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:20Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός σε αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο20:04Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος υπάλληλος εργοστασίου - Καταπλακώθηκε από μηχάνημα19:49Γάζα: Τουλάχιστον 79 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο19:33Αττική: Συνελήφθη 67χρονος για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση19:17Λάρισα: Εντοπίστηκαν πάνω από 5.000 δενδρύλλια κάνναβης19:01Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει - Στο νοσοκομείο ο οδηγός18:45Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)18:30Τραμπ: Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει – Η συνέντευξη Τύπου με τον Κιρ Στάρμερ18:16Ρωσία: Παρέδωσε τις σορούς 1.000 ουκρανών στρατιωτών18:02ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα17:47Amber Alert για γονική αρπαγή 5χρονου17:33Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη νεαρός μοτοσικλετιστής που οδηγούσε ανάποδα σε δρόμο17:18Χαλκιδική: Απέδρασε κρατούμενος από τις φυλακές17:04Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ16:49Δραπετσώνα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια κάνναβης16:35Ευλογιά προβάτων: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων16:21Κρήτη: Νεκρός ένας άνδρας, σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα του σε τροχαίο16:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο