LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2021 16:24 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2021 08:39

Τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο και η νέα επιδότηση για την Eστίαση

Τα μέτρα που εξετάζονται για ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΑΘΗΝΑ

Με την επιδότηση υπό τη μορφή κεφαλαίων κίνησης γα τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες καταγράφουν μείωση τζίρου συνεχίζεται η στήριξη των επιχειρήσεων, που θα γίνει μέσα ΕΣΠΑ, όταν επαναλειτουργήσουν.

Η νέα δέσμη μέτρων για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων για τον Απρίλιο, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνέχιση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε καθεστώς ανατολής, οι παρατάσεις στην πληρωμή ρυθμισμένων φόρων και εισφορών, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και τα μειωμένα ενοίκια βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ η συνέχιση των παρεμβάσεων ανεβάζει το λογαριασμό πάνω από τα 13 δισ. ευρώ.

Πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση

Ένα νέο στοχευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη του κλάδου της εστίασης μέσω της παροχής επιδότησης με τη μορφή κεφαλαίων κίνησης ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, πρόκειται για «ένα πρόγραμμα επανεκκίνησης, για την εστίαση αρχικά, και το οποίο θα δίνει ένα κεφάλαιο κίνησης προκειμένου να ξαναξεκινήσουν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές και καταγράφουν μείωση τζίρου. Με τις ενισχύσεις αυτές θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να αγοράσουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα αφορά επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης οι οποίες όλο αυτό το διάστημα είχαν αύξηση στο τζίρο τους. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μέσω του ΕΣΠΑ σχεδιάζεται ένα ακόμα πρόγραμμα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Καταστήματα - εστίαση - κλειστά μαγαζιά - ωράριο - μέτρα - κορονοϊός

Παράλληλα, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Ανάπτυξης είναι  το επόμενο χρονικό διάστημα να ανοίξει ο τρίτος γύρος χρηματοδότησης για πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω του Εγγυοδοτικού Ταμείου, καθώς εκκρεμεί η σχετική έγκριση από την Κομισιόν. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα παρέχονται δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 50.000 ευρώ, με εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία. Στους δικαιούχους θα είναι όλες οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών στις 31/12/2019 έως 200.000 ευρώ.

Τα μέτρα του Απριλίου

Μέτρα ανακούφισης για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά για το μήνα Απρίλιο ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως τη συνέχιση των ήδη υπαρχόντων μέτρων όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού, τα «κουρεμένα» ενοίκια, η παροχή ρευστότητας μέσω ενός ακόμη κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Πιο συγκεκριμένα:

Συνεχίζεται η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους η σύμβαση τίθενται σε αναστολή σε επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για το αν μια επιχείρησης θα μπορεί να βγάλει σε αναστολή προσωπικό της από την ημέρα που θα ανοίξει, αν για παράδειγμα αρχίσει να επαναλειτουργεί από τα μέσα Απριλίου. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το τι θα ισχύσει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να ισχύει και τον Απρίλιο, καθώς θα μπορέσει να αποτελέσει βασικό στήριγμα, για όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να θέσουν σε αναστολή το προσωπικό τους.

Και τον Απρίλιο θα συνεχιστεί η καταβολή μειωμένων ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις αλλά και όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή. Ερώτημα παραμένει αν η καταβολή μειωμένου ενοικίου θα ισχύσει και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπουργική απόφαση για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο ενώ η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους τοποθετείται προς τα τέλη του ίδιου μήνα.

Θα συνεχιστεί η αναστολή πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ενώ μένει να φανεί στο ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι που θα μπουν στον σχετικό κατάλογο με τους ΚΑΔ.

Ένα από τα μέτρα στήριξης του Απριλίου αναμένεται να είναι και η ανάληψη της υποχρέωσης καταβολής του Δώρου Πάσχα από το Δημόσιο. Η βασική διαφορά σε σχέση με πέρυσι, είναι ότι φέτος ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι μεγαλύτερος καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής από την αρχή του έτους έως και τον Απρίλιο, διάστημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κικίλιας - Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο