LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2021 09:27 | Ανανέωση: 27 Μαρτίου 2021 09:30

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1: μέτρα στήριξης και τον Απρίλιο, αλλά στοχευμένα

Τι είπε για τις αναστολές συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων. Τι θα γίνει με τις τουριστικές επιχειρήσεις και την αγορά. Πότε αναμένονται και πόσα χρήματα απο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Λεφτά - ευρώ - χαρτονομίσματα

«Ο λογαριασμός μας δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν και με πεπερασμένους πόρους. Το σημαντικό είναι να επανέλθουμε, να επιστρέψει η οικονομία στην ανάκαμψη, αυτό είναι το “κλειδί”», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης.

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θόδωρος Σκυλακάκης είπε «το πότε θα ανοίξει και ποια θα είναι η ροή του Τουρισμού δεν το ξέρουμε, Τα μέτρα σχεδιάζονται κάθε φορά με βάση όσα γνωρίζουμε. Υπάρχουν η επιδότηση παγίων δαπανών, το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» και υπάρχει και ένα στοχευμένο πρόγραμμα που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημερες».

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «θα υπάρξουν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων, όμως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις στις οποίες θα εμφανιστούν, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και με την μείωση ενοικίων, σημειώνοντας ότι «όσο συνεχίζεται το πλήγμα, συνεχίζεται η στήριξη, αλλά με πεπερασμένους πόρους και με στοχευμένα μέτρα».

«Το “κλειδί” είναι να έχουμε την δυνατότητα να δανειζόμαστε. Αυτό είναι εφικτό γιατί είμαστε προσεκτικοί και διότι υπάρχει και η κάλυψη της Ευρώπης. Όσο υπάρχει η κρίση, δεν θα αφήσουμε να την πανδημία να αφήσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία», επεσήμανε ο Αν. Υπ. Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές για την πορεία της οικονομίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «υπάρχει ο σχεδιασμός των μέτρων επανεκκίνησης, ο συνδυασμός της αναβαλλόμενης κατανάλωσης - δεδομένου και ότι οι άνθρωποι αύξησαν τις καταθέσεις τους τον Φεβρουάριο, και έτσι έχουμε αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει αυξημένη κατανάλωση τους επόμενους μήνες – και μαζί είναι και οι επενδύσεις που θα έρθουν από τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

Θοδωρής Σκυλακάκης - Πρωινοί Τύποι

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «Η Ελλάδα είναι αυτήν την στιγμή σε φάση πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα. Από τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις και την διαφορά από τις καλύτερες του αναμενομένου αποδόσεις στην ανεργία και το οικονομικό πλήγμα στον Προϋπολογισμό από την πανδημία».

Ακόμη, σημείωσε ότι την Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως είπε, η κατάθεση του σχεδίου από την πλευρά της Ελλάδας θα γίνει στις αρχές Απριλίου και ακολουθεί διάστημα περίπου 100 ημέρων μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, προσθέτοντας «αυτό σημαίνει ότι Ιούλιο με Αύγουστο αναμένουμε ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις. Δεν επιτρέπουν προσλήψεις ή επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού. Θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που θα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, όπως τα «Εξοικονομώ». Οι βαριές επενδύσεις που είναι καινούριες θα πάρουν περισσότερο χρόνο».

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση αύξηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, παρά τις κινήσεις της Γερμανίας, καθώς είναι τεράστια η πολιτική πίεση που υπάρχει στην ΕΕ και κατέληξε ότι «το “κλειδί” του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η ύπαρξη νέων θέσεων εργασίας, με κατάρτιση των εργαζομένων, με σταθερότητα και με καλές αποδοχές»


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΣήμερα 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΣήμερα 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί για την εμπειρία του στη φυλακή19:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο