LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2021 06:20

Ανεμοστρόβιλοι σκόρπισαν το θάνατο στην Αλαμπάμα

Συντρίμμια πέφτουν από τον ουρανό, ξεριζωμένα δέντρα έχουν πέσει στο έδαφος, σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές...

ΗΠΑ - Τενεσί - Ανεμοστρόβιλος

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη εξαιτίας ανεμοστρόβιλου που έπληξε την αμερικανική πολιτεία Αλαμπάμα, όπου αρκετές περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν οι αρχές. «Καλώ όλους όσοι βρίσκονται στην πορεία αυτών των ανεμοστρόβιλων (...) να παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης», ανέφερε η κυβερνήτρια της Αλαμπάμας, η Κέι Άιβι.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα πλήγματα των ανεμοστρόβιλων αυτών κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης: εικονίζουν συντρίμμια να πέφτουν από τον ουρανό, ξεριζωμένα δέντρα που έχουν πέσει στο έδαφος, σπίτια που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στην κοινότητα Οχάτσι, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, που βρίσκονταν σε «ξύλινη κατασκευή», βρήκαν τον θάνατο, όπως κι ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε τροχόσπιτο, δήλωσε ιατροδικαστικός της κομητείας Καλχούν, ο Πατ Μπράουν, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας άνθρωπος έχασε εξάλλου τη ζωή του στο Ουέλινγκτον, πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Καλχούν είχαν καλέσει όλους τους κατοίκους της να «βρουν καταφύγιο αμέσως». Το γραφείο του σερίφη της Καλχούν από την πλευρά της έκανε λόγο για εκτεταμένες «ζημιές» στο Οχάτσι και κοντά στο Ουέλινγκτον. Σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο poweroutage.us, πάνω από 35.000 νοικοκυριά στην Αλαμπάμα δεν είχαν ρεύμα χθες το απόγευμα. Τα ακραία φαινόμενα αναμενόταν να συνεχιστούν τη νύχτα (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), προειδοποίησαν οι αρχές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο