LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2021 09:04

25η Μαρτίου: συγκινητική ταινία από μαθητές για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση (βίντεο)

Ο δάσκαλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και οι μαθητές μίλησαν στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" για την πρωτοβουλία τους.

Μαθητές - ταινία - 1821 - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Νίκος Γαλάνης και η Νάντια Στρατή, εκπαιδευτικοί του 4ου και του 2ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου αντίστοιχα, μαζί με 16 μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, πριν από περίπου δύο μήνες αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Εν μέσω πανδημίας και με τις δυσκολίες και τα εμπόδια να είναι πολλά οι μικροί και οι μικρές πρωταγωνιστές/ριες κατάφεραν τελικά να ενσαρκώσουν σε μία ταινία διάρκειας περίπου 6 λεπτών με τίτλο: «Ελευθερία. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», τους ήρωες και τις ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης με σκοπό να περάσουν το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας.

Η ταινία ξεκινάει με τη γιαγιά Ελλάδα να αφηγείται σε τρία νέα παιδιά την ιστορία της. Τα παιδιά έχουν ακούσει για την Ελληνική Επανάσταση και για τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος ωστόσο ζητάνε από την γιαγιά Ελλάδα να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες. Και κάπως έτσι ξεκινά ξετυλίγοντας το κουβάρι και πλέκοντας τη σημαία με γαλανόλευκο νήμα από μαλλί να τους διηγείται ποιοι πρωτοστάτησαν και ποιοι την βοήθησαν στο δρόμο προς την ελευθερία. «Είμαστε στο Ναύπλιο, το καταλληλότερο σκηνικό νομίζω από οποιαδήποτε πόλη στην Ελλάδα, καθώς οι ήρωες οι περισσότεροι ζούσαν εδώ, έμειναν εδώ για κάποια χρόνια, περπάτησαν ακριβώς στα ίδια μέρη και στους ίδιους δρόμους.

Δείτε τι δήλωσαν στον ΑΝΤ1 ο δάσκαλος του σχολείου και οι μικροί μαθητές:

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο