LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2021 16:18

Application για το 1821 από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ

Οδηγός περιήγησης σε τόπους και αξιοθέατα, τα οποία συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Application  1821 - Υπουργείο Τουρισμού - ΕΟΤ - Visit Greece

Μια νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές, ειδικά για την προβολή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος σχετικών με το 1821, ανέπτυξαν το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ. Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμεύσει σαν οδηγός περιήγησης σε τόπους και αξιοθέατα ανά την Ελλάδα τα οποία συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Η εφαρμογή για το 1821 προσφέρεται δωρεάν. Η παρουσίασή της εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό της 200ής επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και προβολή της ιστορικής μνήμης, σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play (εδώ) και στο App Store (εδώ) και περιλαμβάνει:

• Μουσεία ανά την Ελλάδα τα οποία σχετίζονται με τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

• Σημεία Ενδιαφέροντος, όπως ηρώα, μνημεία μαχών, φυσικά αξιοθέατα κ.λπ. όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, κτίρια τα οποία σχετίζονται με τη συμβολή αγωνιστών, Ελλήνων και ξένων, στον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας.

• Μοναστήρια ανά την ελληνική επικράτεια, τα οποία συνδέονται με την εθνεγερσία κατά την Επανάσταση αλλά και τα προεπαναστατικά χρόνια.

Η εφαρμογή για το 1821 προς το παρόν διατίθεται στην ελληνική γλώσσα ενώ η αγγλόφωνη έκδοσή της βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Ως μέσο διεθνούς διάδοσης της γνώσης γύρω από την Επανάσταση του 1821, το νέο app αναδεικνύει τη δράση ξένων περιηγητών και φιλελλήνων υπέρ του αγώνα για την ελευθερία. Κατ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται για τους αλλοδαπούς τουρίστες ένας επιπλέον λόγος επίσκεψης στην Ελλάδα.

Μέσω της ψηφιακής ανάπτυξης και της ανάδειξης καινούργιου και πρωτότυπου περιεχομένου, το νέο app για το 1821 προβλέπεται να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό. Παράλληλα θα συμβάλει στην ενίσχυση του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα. Πέραν των ειδικών συνθηκών οι οποίες ισχύουν κατά το τρέχον διάστημα λόγω της πανδημίας, η προώθηση εναλλακτικών κινήτρων για τον τουρισμό, όπως η εμβάθυνση στη ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού. Με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, εύχρηστα και λειτουργικά, όπως η νέα εφαρμογή για το 1821, υλοποιείται ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τον περιορισμό της εποχικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Τουρισμού.

Σχετικά με τη νέα εφαρμογή, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «ο Ελληνικός Τουρισμός συντονίζεται πλήρως με τον εορτασμό της 200ής επετείου της Επανάστασης του '21. Με την καινούργια ψηφιακή εφαρμογή, ειδικά για την προβολή των τόπων που συνδέθηκαν με πρόσωπα και εξελίξεις του αγώνα για την Ανεξαρτησία, τιμούμε την ιστορική μας κληρονομιά με ένα σύγχρονο και άμεσα προσβάσιμο τρόπο. Η εθνική μας υπερηφάνεια για τις θυσίες και τα επιτεύγματα των προγόνων μας διαδίδεται σε κάθε τουρίστα και προβάλλει την Ελλάδα, όχι μόνο ως προορισμό, αλλά και ως ιδέα. Πάνω από όλα, ως σύμβολο ελευθερίας».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αποτελεί για τον ΕΟΤ, όπως και για ολόκληρη την Ελλάδα, κορυφαία στιγμή εθνικής μνήμης και συνείδησης. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο ΕΟΤ στηρίζει ενεργά μια σειρά δράσεων  επιστημονικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, που συχνά με καινοτόμες μεθόδους προσέγγισης, αναδεικνύουν διάφορες πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η προβολή και η προώθηση των παραπάνω δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμβάλλει στην ενδυνάμωση όχι μόνο της εθνικής αλλά και της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Παράλληλα, αναδεικνύει την ελληνική περιφέρεια, συστήνοντας στον επισκέπτη μια σειρά από ελληνικούς προορισμούς, που υπήρξαν ιστορικά τοπόσημα για τη διεξαγωγή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο