LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2021 11:15 | Ανανέωση: 24 Μαρτίου 2021 21:19

“Επιχείρηση Ελευθερία”: έτοιμα τα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό

Πώς θα λειτουργούν τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα. Επίσκεψη Νίκου Χαρδαλιά και Μάριου Θεμιστοκλέους.

επίσκεψη - Χαρδαλιάς - Θεμιστοκλέους -  εμβολιαστικά κέντρα - Περιστέρι - Ελληνικό

Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Α.Ε., Ευάγγελος Πέρπερας.

επίσκεψη - Χαρδαλιάς - Θεμιστοκλέους -  εμβολιαστικά κέντρα - Περιστέρι - Ελληνικό

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την επιτροπή εμβολιασμών, ετοιμάστηκαν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα. Η συνεργασία μας και με τους δύο Δήμους είναι εξαιρετική. Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών.

επίσκεψη - Χαρδαλιάς - Θεμιστοκλέους -  εμβολιαστικά κέντρα - Περιστέρι - Ελληνικό

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν στη στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα-βήμα, είμαστε όλο και πιο κοντά στο μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε, μέσα από το πρόγραμμα των εμβολιασμών, στην κανονικότητά μας. Η Πολιτική Προστασία, οι συναρμόδιοι φορείς δίνουν για άλλη μια φορά το δικό τους στίγμα, το δικό τους «παρών». Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας, από όλους τους εμπλεκόμενους, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας».

επίσκεψη - Χαρδαλιάς - Θεμιστοκλέους -  εμβολιαστικά κέντρα - Περιστέρι - Ελληνικό

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος ανέφερε ότι καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια και από την Πολιτική Προστασία και από το Υπουργείο Υγείας για την όσο το δυνατό ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και συμπλήρωσε: «Αποδείχθηκε ότι και σχέδιο είχαμε και έτοιμοι είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο, μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχέδιο που παρακολουθούμε δυναμικά, με μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια».

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι άμεσα ενεργοποιούνται επιπλέον 272 Κέντρα Υγείας με τον συνολικό αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα να φθάνει σύντομα τα 1.073, ενώ σημείωσε ότι τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού.

επίσκεψη - Χαρδαλιάς - Θεμιστοκλέους -  εμβολιαστικά κέντρα - Περιστέρι - Ελληνικό

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τον Νίκο Χαρδαλιά εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι οποίοι υπογράμμισαν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και η οποία εγγυάται την οργανωμένη, απρόσκοπτη διαδικασία εμβολιασμού, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο