LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2021 10:47

Γεωργιάδης: υπό έγκριση το ΕΣΠΑ για την Εστίαση

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης για τον κλάδο που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από τα lockdown. Τι ανέφερε για τις λαϊκές αγορές.


 

Κορονοϊός - μέτρα - lockdown - έλεγχοι - εστίαση

«Ο κλάδος της εστίασης θα χρηματοδοτηθεί  μέσω ΕΣΠΑ που βρίσκεται υπό έγκριση», διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, σημείωσε ότι «Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει». 

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους.  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εστίαση, που έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Επομένως, όπως εξήγησε, είναι πολύ μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά. 

Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εμπόριο στις λαϊκές αγορές, σημείωσε ότι «Ακόμα το νομοσχέδιο αυτό είναι υπό διαβούλευση. Το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους. Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη  δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ο ίδιος έχει αποδείξει ότι έχει στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. «Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο