LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 23 Μαρτίου 2021 18:54

Ποινικό μητρώο: Ηλεκτρονικά η αίτηση και η παραλαβή του

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών. Βήμα-βήμα η διαδικασία που θα ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται από σήμερα, μέσω του gov.gr, η υποβολή αίτησης χορήγησης και η παραλαβή αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από πολίτες, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Ειδικότερα, οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα poiniko.services.gov.gr, ταυτοποιούνται με χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet και αιτούνται την έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, το οποίο θα εκδίδεται ύστερα από λίγες ημέρες.

Μόλις το αντίγραφο ποινικού μητρώου είναι έτοιμο, οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται με SMS ή e-mail ώστε να το παραλάβουν από τη θυρίδα τους στο gov.gr.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), ενώ η διασυνδέσεις μεταξύ των μητρώων συντελέστηκαν μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ψηφιοποίηση του ποινικού μητρώου εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι Γενικοί Γραμματείς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα διαδικασία απαιτούσε είτε δύο αυτοπρόσωπες παρουσίες του πολίτη στην οικεία/πλησιέστερη Εισαγγελία (μία για την αίτηση και μία για την παραλαβή) είτε μία μοναδική αυτοπρόσωπη παρουσία για την ενεργοποίηση ειδικών κωδικών ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και ηλεκτρονικής παραλαβής αντιγράφων ποινικού μητρώου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Εκτοξεύει στο 104% τους δασμούς στην Κίνα - Σε ισχύ από την Τετάρτη το πρωίΧθες 21:12 | Ειδήσεις

Η απόφαση έρχεται αφού η Κίνα δεν ήρε τους ανταποδοτικούς δασμούς που ανακοίνωσε στην προθεσμία που είχε θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος

Απεργία 9 Απριλίου - Μέσα Μεταφοράς: Ποιες ώρες θα κινηθούν στην ΑθήναΧθες 12:17 | Ειδήσεις

Δείτε ποιες ώρες θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, τραμ και ηλεκτρικός στην 24ωρη απεργία της 9ης Απριλίου. Τι ισχύει για τα πλοία και τα ταξί.

Τέμπη – Bart Merci: Οι εκθέσεις μας δεν συμπεριλήφθηκαν στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜΔευτέρα 07 Απριλίου 2025 21:10 | Ειδήσεις

 Τι είπε ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου της Γάνδης, για τις προσημειώσεις και τα αίτια της πυρόσφαιρας.

Γαλλία: Αλεξιπτωτιστής... προσγειώθηκε σε οροφή γηπέδου (βίντεο)Δευτέρα 07 Απριλίου 2025 08:59 | Ειδήσεις

Βίντεο αποτυπώνει τον αλεξιπτωτιστής που «κρεμάστηκε» στην οροφή του σταδίου λίγο πριν από αγώνα ράγκμπι στη Γαλλία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Εκτοξεύει στο 104% τους δασμούς στην Κίνα - Σε ισχύ από την Τετάρτη το πρωί 07:10Απεργία 9 Απριλίου - Μέσα Μεταφοράς: Ποιες ώρες θα κινηθούν στην Αθήνα06:57Δασμοί Τραμπ - Στουρνάρας: Και η Ελλάδα στη δίνη των επιπτώσεων 06:41Εορτολόγιο - 9 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:26Καιρός: Κρύο, βοριάδες και τοπικές βροχές την Τετάρτη06:12Πάμπλο Πικάσο: Ο τολμηρός και πρωτοπόρος καλλιτέχνης04:59Εορτολόγιο - 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα04:41Καιρός: Παγωνιά, χιόνια, βροχές και βοριάδες την Τρίτη04:25Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη04:06Μεξικό: Πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών03:50ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη03:24Κυβέρνηση Τραμπ: Διατάχθηκε να φέρει πίσω μετανάστη που απέλασε στο Σαλβαδόρ02:56Σεισμός: Νέα στοιχεία για τη Σαντορίνη - Τα πρώτα ευρήματα του ΑΠΘ02:23Τραμπ: Η πώληση ενέργειας στην ΕΕ είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης01:59Γαλλία: Αλεξιπτωτιστής... προσγειώθηκε σε οροφή γηπέδου (βίντεο)01:38ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία στις 9 Απριλίου01:15Κρήτη: Επιτέθηκε στον ψάλτη με σκεπάρνι και έβρισε την παπαδιά00:47Φεστιβάλ Καννών: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα00:23Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χαμόγελο του Παιδού - "Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον"23:59Τραμπ για Ερντογάν: "Μου αρέσει, του αρέσω και αυτό τρελαίνει τα μέσα ενημέρωσης" 23:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο