LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Μαρτίου 2021 11:58 | Ανανέωση: 23 Μαρτίου 2021 13:48

Με κάμερες στις στολές οι αστυνομικοί

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ για την χρήση καμερών σώματος από τους αστυνομικούς. Τι αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

ΟΠΚΕ

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, για το οποίο αναμένεται και η επίσημη κοινοποίηση της σχετικής διαταγής, θα χρησιμοποιηθούν 20 κάμερες από ομάδες της ΟΠΚΕ, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σε πρώτη φάση θα φέρει κάμερα ένα μέλος της ομάδας, ενώ στόχος είναι σταδιακά να επεκταθεί σε όλους.

Οι κάμερες αυτές θα είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών (body cameras) και σε κάθε ενέργεια της ομάδας θα μεταφέρουν σήμα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή της χρήσης καμερών από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έγινε ειδική μελέτη από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, (ΕΣΚΕΔΙΚ), τόσο για τις τεχνικές λεπτομέρειες, όσο και για τα νομικά θέματα που αφορούν στην προστασία προσωπικών δεδομένων, η οποία ολοκληρώθηκε.

Παράλληλα υπήρξε ειδική εκπαίδευση των αστυνομικών που θα φέρουν τέτοιες κάμερες, τόσο σε θέματα τεχνικών προδιαγραφών, όσο και σε νομικά θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επισημαίνεται επίσης από τις ίδιες πηγές ότι η χρήση των καμερών αυτών, σύμφωνα με τις σχετικές διαταγές θα είναι πάντα για συγκεκριμένη περιοχή και συγκεκριμένο χρόνο, που θα ανανεώνεται συνεχώς. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πρώτες 20 κάμερες θα είναι από σήμερα και για διάρκεια δύο ημερών, για τις περιπολίες σε τρεις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι 20 κάμερες, αλλά διαφορετικού τύπου, έχουν διατεθεί και στα ΜΑΤ και χρησιμοποιήθηκαν δοκιμαστικά για πρώτη φορά στη διάρκεια διαδηλώσεων την 6η Δεκεμβρίου 2020 και πρόσφατα στην επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΑΠΘ, αλλά μελετάται ακόμα η γενίκευση της χρήσης τους. Οι κάμερες αυτές στηρίζονται σε ειδικό κοντάρι που κρατάει ένα μέλος της διμοιρίας.

Από στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έγινε επίσης γνωστό ότι υπό επεξεργασία είναι και το θέμα του διακριτικού αριθμού στα κράνη των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ, που αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο