LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2021 15:27 | Ανανέωση: 22 Μαρτίου 2021 17:19

Lockdown: άνοιξαν τα κομμωτήρια - πρώτοι επισκέπτες στην Ακρόπολη (εικόνες)

Άνοιξαν τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης άκρων και οι εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι. Πώς γίνεται η μετακίνηση. Στις καλένδες το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Σήκωσαν και πάλι ρολά από το πρωί τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, ενώ τηρώντας όλα τα μέτρα οι πρώτοι πελάτες αφέθηκαν στα χέρια των ειδικών. Τα τηλέφωνα στις εν λόγω επιχειρήσεις έχουν πάρει "φωτιά", με τις λίστες των ραντεβού να είναι γεμάτες για τις επόμενες ημέρες.

Για την επίσκεψή τους στα κέντρα περιποίησης οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν τον αριθμό 6 στο 13033 ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στέλνουν ένα mail ή ένα sms που να επιβεβαιώνει το ραντεβού ώστε να μπορούν να μετακινηθούν ακόμα και από τον ένα δήμο στον άλλο.

Άνοιξαν για το κοινό σήμερα και οι αρχαιολογικοί χώροι με τήρηση των κανονισμών για την ασφάλεια των επισκεπτών. Αρκετοί ήταν οι Αθηναίοι που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και τη Ρωμαϊκή Αγορά.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται έως τρεις επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως από την ερχόμενη Δευτέρα σειρά θα πάρει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το σενάριο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ενώ η 5η Απριλίου φαντάζει ως η πιο πιθανή ημερομηνία.

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε ότι μελλοντικά οι αγορές μας από το λιανεμπόριο θα γίνονται με την αποστολή sms στο 13032, απέφυγε ωστόσο να πει αν αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου, τονίζοντας ότι η εικόνα από τα νοσοκομεία της Αττικής, είναι μάλλον αποθαρρυντική προς την κατεύθυνση του περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς άμεσα.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο