LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2021 06:31

Ασφυξία στα νοσοκομεία λίγο πριν από την επιστράτευση των γιατρών

Σοκ προκαλεί η εικόνα από τον Ευαγγελισμό το απόγευμα της Κυριακής, με τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρά. Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ. Έκκληση εκ νέου από Κικίλια.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός - ασθενοφόρα

Η ουρά των ασθενοφόρων από την εφημερία που τελειώνει στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας, προκαλεί αίσθηση. Στη φωτογραφία που τράβηξε εργαζόμενη του νοσοκομείου και δημοσίευσε ο 902.gr, αποτυπώνεται σε μία εικόνα η ασφυκτική κατάσταση στο ΕΣΥ, η οποία δεν φαίνεται να υποχωρεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι, και οι 58 κλίνες ΜΕΘ – Covid του Ευαγγελισμού είναι γεμάτες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής έγιναν διακομιδές ασθενών στο Σισμανόγλειο.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια 4.000 ασθενείς νοσηλευόνται σε νοσοκομεία ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει παρουσιάσει ανησυχητική αύξηση την τελευταία εβδομάδα, από το 4,5% στο 6%. Στα νοσοκομεία συγχωνεύονται κλινικές, ώστε να ελευθερωθούν κρεβάτια, για περιστατικά κορονοϊού, ενώ 40 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Νέα έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς έκανε, ο Βασίλης Κικίλιας. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό, που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν τη μάχη» τόνισε ο υπουργός.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός - ασθενοφόρα

Η προθεσμία για εθελοντική στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ιδιωτών γιατρών παρήλθε με μόλις 61 γιατρούς να ανταποκρίνονται, από τους 200 που αναζητούσαν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου. Έτσι, η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί,  με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Προέδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογοςπροκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις σκέψεις για επίταξη ιδιωτών γιατρών.

«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεση μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω», ξεκαθαρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε για το ενδεχόμενο επίταξης στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, και εξήγησε ποιες είναι οι ενστάσεις συναδέλφων της στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας.



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την νέα Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (βίντεο)Σήμερα 12:46 | Ειδήσεις

«Θεωρώ πως είναι μια υπέροχη ευκαιρία και ευλογία να βρεθώ κοντά στην Εκκλησία της Ελλάδος και να γνωρίσω από κοντά το έργο της».

Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ: Απόψε στις 23:00 η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μιλά στην Μαρία ΣαράφογλουΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου απόψε στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

Τραγωδία στο Κιλκίς: "Φεύγω" ήταν τα τελευταία λόγια του 40χρονου κρεοπώληΣήμερα 15:37 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν έκοψε κατά λάθος τη μηριαία αρτηρία στο πόδι του, την ώρα που έκοβε κρέας.

Αχαΐα: Θρήνος στο τελευταίο αντίο του 3χρονου - "Πού είσαι αγάπη μου;" φώναζε η μητέραΣήμερα 14:10 | Ειδήσεις

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε σήμερα η κηδεία του τρίχρονου, που έχασε τη ζωή του μετά από πτώση του από μάντρα, μαζί με τον 25χρονο θείο του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή του 19χρονου Τούρκου που συνελήφθη για παράνομη κατοχή βαλλίστρας17:56Μπατακλάν – Μακρόν: 10 χρόνια μετά ο πόνος παραμένει17:42Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο Τραμπ17:28Χανιά: Μηχανή κόπηκε στη μέση σε σύγκρουση με δύο αυτοκίνητα (Εικόνες)17:14Θεσσαλονίκη: Ο Ζωολογικός κήπος κλείνει μέχρι νεωτέρας17:01Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:48Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι (εικόνες)16:34Ρόδος: Άγνωστοι "γάζωσαν" σπίτι επιχειρηματία - Άφησαν μαύρο στεφάνι στην είσοδο16:20Τραγωδία στο Κιλκίς: "Φεύγω" ήταν τα τελευταία λόγια του 40χρονου κρεοπώλη16:05Σε κρίσιμη κατάσταση ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ σε challenge15:51Καθηλώθηκαν όλα τα C-130 – Σοκ και οργή στην Τουρκία μετά τη συντριβή15:38Λάρισα: Συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε την 49χρονη στον φούρνο – Πιάστηκε το φουλάρι της σε μηχάνημα (βίντεο)15:24"Αποκαλύψεις": Η μαρτυρία που ανατρέπει τα πάντα στην τραγωδία με τον 3χρονο στην Αχαΐα (βίντεο)15:10Η αστυνομία έβαλε τέλος στη δράση 55χρονου ο οποίος άρπαζε βίαια τσάντες από πεζούς κινούμενος με δίκυκλο14:56Πιερρακάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες14:42Αχαΐα: Θρήνος στο τελευταίο αντίο του 3χρονου - "Πού είσαι αγάπη μου;" φώναζε η μητέρα 14:28Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Πέρεθ αρνείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Βινίσιους και ανοίγει την πόρτα της παραχώρησης14:14Μητσοτάκης για τα Diamond DA62 MPP του ΠΣ: Η μεγαλύτερη επένδυση στην ανθεκτικότητα της πατρίδας μας (εικόνες)14:00Tο παρασκήνιο της συνέντευξης της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1 και την Μαρία Σαράφογλου (βίντεο)13:45Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την νέα Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (βίντεο)13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο