LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2021 20:36 | Ανανέωση: 21 Μαρτίου 2021 21:20

Γάλλος πρέσβης στον ΑΝΤ1: θα κρίνουμε την Τουρκία από τις πράξεις της (βίντεο)

Ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ μίλησε για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για την διαδικτυακή έκθεση «Για την Ελλάδα από αγάπη».

Πατρίκ Μεζονάβ

Λογοτεχνικές συλλογές, μουσικά και θεατρικά έργα, ιστορικές αναμνήσεις μαχών, αλλά και βίντεο γύρω από την Επανάσταση του 1821, αποτυπώνουν το φιλελληνικό ρεύμα, όπως αυτό επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις με την υπογραφή του γαλλικού ινστιτούτου και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας.

"Είμαστε όλοι Φιλέλληνες και εγώ είμαι Φιλέλληνας και γνωρίζουμε καλά το χρέος που έχουμε απέναντι στην Ελλάδα, τόσο στην αρχαία όσο και στη σύγχρονη Ελλάδα. Aυτή η όμορφη διαδικτυακή έκθεση «Για την Ελλάδα από αγάπη» μας υπενθυμίζει το συγκλονιστικό φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη και τις ηγετικές φιγούρες του αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία", τονίζει ο Πατρίκ Μεζοναβ.

Η εικονική έκθεση στα ελληνικά και στα γαλλικά αποτελεί το επισφράγισμα της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, που δεν παύει να εξελίσσεται.

"Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε εμείς οι Γάλλοι, με τη συμπλήρωση διακοσίων ετών, είναι η δύναμη και οι στενές σχέσεις μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων και όχι μόνο μεταξύ των λαών αλλά και των κυβερνήσεων. Εδώ και διακόσια χρόνια, η Γαλλία ήταν πάντα σύμμαχος της Ελλάδας σε όλη την ιστορική διαδρομή της χώρας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές", προσθέτει ο κ. Μεζοναβ

Ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα αναφέρθηκε και στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας: "Θα την κρίνουμε από τις πράξεις της, οι συνομιλίες δεν αρκούν, πρέπει η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί να χτίσει μια σχέση με την Ευρώπη βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο και αυτό είναι που έχει σημασία".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η σταδιακή απομάκρυνση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο