LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2021 17:18 | Ανανέωση: 21 Μαρτίου 2021 17:23

Μονόδρομος η επιστράτευση γιατρών: “εφημερίες πολέμου” και ράντζα στα νοσοκομεία

Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ τη Δευτέρα. Νέα έκκληση Κικίλια για βοήθεια. Σε λίστα αναμονής ασθενείς για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Εφιαλτική εφημερία στα νοσοκομεία της χώρας.

Κορονοιος - Εντατικη

Δεν υποχωρεί η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, λόγω κορονοϊού. Η χθεσινή εφημερία στα νοσοκομεία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊου, ήταν κάτι παραπάνω από εφιαλτική με 513 νέες εισαγωγές σε όλη την επικράτεια και 291 μόνο στην Αττική.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, περιέγραψε μάλιστα τη χθεσινή νύχτα στο "Γεννηματάς" ως "εφημερία πολέμου", κατά τη διάρκεια της οποίας στήθηκαν ράντζα! "Ήταν μία εμπόλεμη κατάσταση. Δυστυχώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν αντέχει, αλλά για δεν υπάρχει δεν αντέχω, υπάρχει πρέπει" τόνισε.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια 4.000 ασθενείς νοσηλευόνται σε νοσοκομεία ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει παρουσιάσει ανησυχητική αύξηση την τελευταία εβδομάδα, από το 4,5% στο 6%. Στα νοσοκομεία συγχωνεύονται κλινικές, ώστε να ελευθερωθούν κρεβάτια, για περιστατικά κορονοϊού, ενώ 40 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Νέα έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς έκανε, ο Βασίλης Κικίλιας. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό, που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν τη μάχη» τόνισε ο υπουργός.

Η προθεσμία για εθελοντική στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ιδιωτών γιατρών παρήλθε με μόλις 61 γιατρούς να ανταποκρίνονται, από τους 200 που αναζητούσαν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου. Έτσι, η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί,  με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Προέδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογοςπροκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις σκέψεις για επίταξη ιδιωτών γιατρών.

«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεση μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω», ξεκαθαρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε για το ενδεχόμενο επίταξης στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, και εξήγησε ποιες είναι οι ενστάσεις συναδέλφων της στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο