LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2021 20:14 | Ανανέωση: 19 Μαρτίου 2021 20:42

Κοντοζαμάνης: απογοητευτικό το ποσοστό εμβολιασμού σε νοσηλευτές

Τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά είναι θέμα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. "Για τους υγειονομικούς είναι ηθική υποχρέωση" κατέληξε.

Ανταρκτική - εμβόλιο - κορονοϊός

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι μόλις το 51% του νοσηλευτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον Covid-19, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι το ποσοστό των γιατρών που έχουν εμβολιασθεί φτάνει το 77%, αλλά την ίδια ανταπόκριση δεν έχει δείξει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Γι αυτό και ο ίδιος κάλεσε το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιασθεί και επισήμανε τη σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. "Ελπίζουμε τα νούμερα αυτά να αυξηθούν το επόμενο διάστημα" τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά είναι θέμα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. "Για τους υγειονομικούς δε είναι ηθική υποχρέωση" κατέληξε.

Τόνισε ότι ο εμβολιασμός, σε συνδυασμό με τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας και την ατομική συμμόρφωση του καθενός, διασφαλίζει την υγεία του υγειονομικού προσωπικού. Εξήγησε επίσης ότι η χρήση δύο rapid test τεστ στο προσωπικό των δομών υγείας που δεν έχει εμβολιαστεί, είναι ένα μέτρο που θα δώσει την δυνατότητα ελέγχου τυχόν διασποράς του ιού στο χώρο εργασίας.

Το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του

Το ΕΣΥ έχει αντέξει χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πρώτη μέρα της πανδημίας, και έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του συστήματος, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υποδομές.

"Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο, έχει φτάσει στα όριά του και συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υγείας", ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης. Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 25 ημέρες έχουν προστεθεί περισσότερες από 1000 κλίνες για την νοσηλεία ασθενών με covid-19, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, και τις επόμενες μέρες θα προστεθούν ακόμα 500 κλίνες covid.

Αυτή τι στιγμή, πρόσθεσε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ενιαίο, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Το σύστημα υγείας ενισχύεται συνεχώς - χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως στην Αττική κατά τις αρχές Φεβρουαρίου υπήρχαν 229 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid, ενώ σήμερα είναι 387. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα με προσωπικό και υποδομές, είπεο αναπληρωτής υπουργός, ωστόσο "το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του, και πρέπει να καταστεί σαφές ότι σε κάθε περίπτωση, όσα μέτρα και να ληφθούν, εάν δεν υπάρξει η ατομική ευθύνη και η συμμόρφωση στα μέτρα και τις υποδείξεις της Πολιτείας, τότε δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο