LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2021 13:25 | Ανανέωση: 19 Μαρτίου 2021 13:25

Ακύρωση της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα

Για ποιο λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στην χώρα μας για την 25η Μαρτίου.

 AP - Σύνοδος Κορυφής - Βέλγιο - Εμμανουέλ Μακρόν - Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψη στην Αθήνα, που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακύρωση της επίσκεψής του στην χώρας οφείλεται στην επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.  

Την απόφαση της κυβέρνησης για την εκ νέου καραντίνα δημοσιοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. 

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από την Covid και η «πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται».

Εξήγησε, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα καταστήματα πώλησης «ειδών πρώτης ανάγκης», μεταξύ αυτών και τα βιβλιοπωλεία. «Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός της οικίας, κυρίως για να πάρει κανείς αέρα, να βγει για έναν περίπατο, να αθληθεί, θα γίνονται υπό συγκεκριμένο πλαίσιο, όμως βάσει λιγότερο αυστηρών κανόνων σε σύγκριση με τον περασμένη Μάρτιο και Νοέμβριο», κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καραντινών στη Γαλλία, υπογράμμισε. 

Όμως, οι μετακινήσεις εκτός των περιφερειών θα απαγορεύονται. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 20.00 το βράδυ τοπική ώρα. «Είναι ένας τρίτος δρόμος που ακολουθούμε, ένας δρόμος που θα επιτρέψει να φρενάρουμε (την επιδημία) χωρίς να μείνουμε κλεισμένοι», τόνισε, περιγράφοντας τα μέτρα ως «απαραίτητα», «ισορροπημένα» και «τοποκεντρικά».

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι «η ακύρωση της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τον εορτασμό των 200 ετών από την Εθνεγερσία συνιστά ράπισμα για την κυβέρνηση. Μετά την ηχηρή άρνηση του προέδρου Πούτιν αλλά και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ήρθε  και η άρνηση Μακρόν να αποδείξει δυστυχώς ότι η κυβέρνηση όχι μόνον δεν διαθέτει ουδεμία βαρύτητα διεθνώς, αλλά εκθέτει συνεχώς την πατρίδα μας. Ειδικά σε αυτή την κορυφαία για το έθνος στιγμή».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο