LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2021 12:08

Δίπλωμα οδήγησης: Ψηφιακά οι αιτήσεις για αντικατάσταση

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών. Αναλυτικά η διαδικασία.

Δίπλωμα οδήγησης

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Πέμπτη, 18/03/2021, για τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής «οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων του Taxisnet να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους. 

Στη συνεχεία, οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα, στις άδειες οδήγησης, στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου».  

«Η ψηφιακή αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. «Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας το τοπίο έχει αλλάξει με την αγαστή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία υιοθετούν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.  

Εντός του 2021 φιλοδοξούμε η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα να επεκταθεί, όπως έχουμε εισηγηθεί, ώστε να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών».  

Οι ψηφιακές αυτές παρεμβάσεις, καταλήγει ο Περιφερειάρχης, σε συνδυασμό με την νομοθέτηση του προσωρινού διπλώματος οδήγησης και της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης της κυριότητας, εξαλείφουν την περιττή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και περιορίζουν σημαντικά την κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων.  

Εάν υιοθετηθεί και η πρόταση θεσμοθέτησης της ηλεκτρονική μεταβίβασης οχήματος ή μοτοσικλέτας, τουλάχιστον 400.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση.

Στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται με συστηματικό τρόπο οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος.  

Κατά τη χρονική περίοδο 2020 – 2021 συνολικά 170 και πλέον ψηφιακές υπηρεσίες, εκ των οποίων οι 50  αφορούν σε θέματα μεταφορών, έχουν ενταχθεί στο σύστημα πολυκαναλικής εξυπηρέτησης της Περιφέρειας Αττικής (https://pattikis.gr) και είναι διαθέσιμες μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη (https://gov.gr). 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίαςΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

«Ενδεχομένως το προσεχές διάστημα να έχουμε και νέα εντάλματα σύλληψης».

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν - Κόκκινη κάρτα στον Γέμελκα22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο