LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2021 08:43

Γεωργαντάς: ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες και άτομα 70-74 και 65-69 ετών

Σταδιακά σε 3 εβδομάδες ανοίγουν οι σχετικές πλατφόρμες. Πως υπάγονται οι ασθενείς στις ευπαθείς ομάδες. Πως θα οριστούν τα ραντεβού. Τι θα γινει με τα voucher των 200 ευρώ για laptop - tablet.

Γεώργιος Γεωργαντάς - Καλημέρα Ελλάδα

«Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων» είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως σημείωσε, «ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Όσοι εξ αυτών είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ειδοποίηση με sms. Αυτοί είναι περίπου 83.000 άνθρωποι. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μέσω φαρμακείων ή ΚΕΠ ή από το σπίτι τους να μπουν στην πλατφόρμα και να ορίσουν το ραντεβού τους».

Τόνισε δε ότι «περίπου σε 13.500 εξ αυτών, κυρίως μεταμοσχευμένους και νεφροπαθείς, θα τους προταθεί να εμβολιαστούν από Δευτέρα - Τρίτη στο κέντρο στο οποίο κάνουν την αιμοκάθαρση τους ή στο θεραπευτήριο στο οποίο πηγαίνουν τακτικά, λόγω της πάθησης τους»

Όπως είπε, «για την εν λόγω ομάδα, θα προχωρήσουμε με τα άλλα εμβόλια, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος που δυστυχώς θα εμφανίσει κάποια νόσο που τον εντάσεει στις ευπαθείς ομάδες αυτό το διάστημα ή που δεν έχει υπαχθεί στις λίστες με τις ευπαθείς ομάδες, καθώς θα υπάρχει αναθεώρηση σε εβδομαδιαία βάση και οι γιατροί τους θα μπορούν ενημερώνοντας το σύστημα, να τους «εντάσσουν» εμμέσως στις εν λόγω λίστες¨.

Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις ομάδες 70-74 και 65-69 ετων

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, «την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 ετών και οι εμβολισμοί σε αυτούς θα αρχίσουν μετά από 3 ημέρες, την Δευτέρα 29 Μαρτίου».

«Επόμενη ηλικιακή ομάδα είναι εκείνη των ατόμων 65-69 ετών, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 2 Απριλίου και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την επόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου», είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργαντάς, «παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΕ στον εφοδιασμό των εμβολίων, είναι ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουν καλυφθεί, το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί των καθηγητών και των μαθητών άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία. Όσοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους».

Τέλος, αναφορικά με τα voucher των 200 ευρώ για laptop και υπολογιστές, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι πολύ άμεσα, εντός των ημερών θα ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για τις αιτήσεις και θα γίνει η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους, καθώς το θέμα αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28Αττική: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών19:12Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο της18:55Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα18:25Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο