LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2021 16:57 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2021 17:15

Κορονοϊός - Ξανθός: Πάνω από 100 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Για “υγειονομική τραγωδία” έκανε λόγο ο πρώην Υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στο “Σισμανόγλειο”. Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση.

Ξανθός - Ζαχαριάδης - Σισμανόγλειο

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο επισκέφθηκαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και Κώστας Ζαχαριάδης. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην “COVIDoποίησή” του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, δηλαδή την ενασχόληση του αποκλειστικά με περιστατικά COVID, ο πρώην Υπουργός Υγείας είπε πως «η εξέλιξη αυτή έχει καταρχήν στερήσει σημαντικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής και έχει διακοπεί η φροντίδα περιστατικών με σοβαρά και πολλές φορές και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα τα οποία σήμερα ταλαιπωρούνται και δεν εξυπηρετούνται από το σύστημα υγείας, αλλά έχει δημιουργήσει και προβλήματα στη φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών».

Υποστήριξε πως «η συνολική εικόνα αυτή την περίοδο στο σύστημα υγείας είναι τραγική μέσα από μία πορεία αβελτηριών, μη έγκαιρης προετοιμασίας και μη σωστού σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Στην ουσία δεν έχουμε απλώς αυτό που λέγεται καμιά φορά αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας, έχουμε πλέον μία λειτουργική κατάρρευση του ΕΣΥ ειδικά στο λεκανοπέδιο. Έχουμε αδυναμία και εξυπηρέτησης και κάλυψης όλων των υπόλοιπων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού αλλά και ταυτόχρονα έχουμε αδυναμία πλέον να ανταποκριθούν τα δημόσια νοσοκομεία στις ανάγκες και των περιστατικών COVID».

Ο κ. Ξανθός τόνισε πως «Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 100 άνθρωποι, αυτήν τη στιγμή στην Αττική είναι διασωληνωμένοι και είναι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Θεωρούμε ότι αυτή η εξέλιξη πραγματικά είναι μία υγειονομική τραγωδία που την βιώνουμε καθημερινά».

Ξανθός - Ζαχαριάδης - Σισμανόγλειο

«Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό», συμπλήρωσε «ότι η Αττική κινδυνεύει να ζήσει το δράμα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο κύμα. Δεν υπήρξε η προετοιμασία που έπρεπε και κυρίως ούτε αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο, το οποίο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας, δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και Ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι το μόνο το οποίο μπορεί να αποσυμπιέσει το ΕΣΥ σε αυτή τη φάση και να κατανείμει όσο γίνεται πιο ισόρροπα το βάρος των αυξημένων περιστατικών με κορονοϊό που προσέρχονται στα νοσοκομεία. Πρέπει δηλαδή, επειγόντως να εμπλακούν μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.  Έχουμε προτείνει ένα από αυτά να είναι το “Ερρίκος Ντυνάν” στην αποκλειστική θεραπεία ασθενών με COVID. Επίσης να μπει στο σχεδιασμό του Υπουργείου και ένα μεγάλο στρατιωτικό Νοσοκομείο, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όσο γίνεται πιο αξιόπιστα τις ανάγκες αυτών των περιστατικών, αλλά και για να αντέξει το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας. Ο κίνδυνος και του λειτουργικού blackout αλλά και της επαγγελματικής εξουθένωσης, του συνδρόμου burnout για τους ανθρώπους πρώτης γραμμής είναι ορατός».

Ο Ανδρέας Ξανθός απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση «να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες της για προνομιακή μεταχείριση του ιδιωτικού τομέα και να υποχρεώσει όλο το διαθέσιμο υγειονομικό δυναμικό της χώρας να δώσει από κοινού αυτήν τη μάχη».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο