LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2021 09:58 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2021 10:35

Ερντογάν: Η Τουρκία παίρνει τις αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο  Πρόεδρο, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.

AP - Ερντογάν - Φατίχ - Ανατολική Μεσόγειος

«Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο θα συνεχιστεί. Δεν τίθεται θέμα υποχώρησής μας», διαμήνυσε ανήμερα των διερευνητικών επαφών ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με μέλη της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.  

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τις αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο τις παίρνει πλέον η Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χωρίς να συμβεί κάτι… θερμό.

«Επικρατεί ένα χάος στην ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι σαφές ποιος κάνει τί και με ποιόν. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία να προχωρήσει καμία διαδικασία χωρίς την Τουρκία και αυτό να γίνει αιτία να ζεσταθούν τα νερά. Η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επιθυμία μου είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χωρίς να ζήσουμε κάτι θερμό», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι και το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας έχουν κάνει πολύ σημαντικές δηλώσεις για το θέμα αυτό.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην προσέγγιση με το Κάιρο και απευθυνόμενος κυρίως στο συναίσθημα του αιγυπτιακού λαού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οι δύο χώρες θα βρουν κοινό τόπο.

«Αναφορικά με την Αίγυπτο, δεν νομίζω πως ο λαός της Αιγύπτου θα είναι εναντίον μας. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα προσωρινό λάθος», είπε σχετικά με τις σημερινές κακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πρόσθεσε ότι και η Σαουδική Αραβία έχει κάνει μία θετική στροφή προς την Τουρκία.

«Η Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί κοινή άσκηση με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει και μία νέα εξέλιξη, ζήτησε (οπλισμένα) drones από την Τουρκία», ανέφερε.

Πηγή: sigmalive.com

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32Λαμία: Οι αγρότες της Αταλάντης "άνοιξαν" τα διόδια της Τραγάνας19:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο