LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Μαρτίου 2021 16:47 | Ανανέωση: 16 Μαρτίου 2021 16:47

Μητσοτάκης και ΝΔ “αδειάζουν” τον Κυμπουρόπουλο για τις αμβλώσεις

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, αναφορικά με την πρόσφατη ψήφο του Ευρωβουλευτή.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος - ΝΔ

Σε ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία αναφέρεται ότι «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες, την περασμένη Πέμπτη, 11 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν την έκθεση σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού. Σε αυτήν περιλαμβανόταν τροπολογία που κατέθεσαν δύο Πολωνοί συντηρητικοί ευρωβουλευτές, η οποία "υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης". 

Η τροπολογία δεν πέρασε, ωστόσο την ψήφισαν αρκετοί ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυπουρόπουλος, αρκετοί από το συντηρητικό κόμμα (ECR) και από το ακροδεξιό κόμμα (ID), αλλά και αρκετοί γνωστοί ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως Ότμαρ Κάρας, Μακ Άλιστερ, Γκονζάλες Πονς, καθώς και ευρωβουλευτές του κόμματος του Ορμπάν. Την τροπολογία ψήφισε επίσης ο Ιωάννης Λαγός, καθώς και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος.

Νωρίτερα, σε δήλωση της Ειρήνης Αγαθοπούλου, αναπληρώτριας Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόταν «Η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, η ΝΔ παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων; Είναι αυτή η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας; Εάν η τοποθέτηση του κ. Κυμπουρόπουλου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν είναι προσωπική του άποψη, να βγει η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα ισότητας και η ΓΓ να τον διαψεύσουν. Η σιωπή τους συνιστά συναίνεση και αποδοχή. Επιτέλους, πόσα ακόμη "μεμονωμένα" περιστατικά σεξισμού, ρητορικής μίσους, καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσης του σώματός τους θα ανεχθεί αυτή η κυβέρνηση; Επίσης, περιμένουμε από την κ. Συρεγγέλα να καταδικάσει τις σεξιστικές επιθέσεις του ομοϊδεάτη της και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, προς διδάσκουσα σπουδών φύλου του ΕΚΠΑ. Να σταματήσει τώρα η Κυβέρνηση την απαξίωση των σπουδών φύλου, των πολιτικών ισότητας και την καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών! Ως εδώ!».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΧθες 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχταΧθες 18:56 | Ειδήσεις

Η μαρτυρία «φωτιά» στην εκπομπή του, για την νύχτα που σκοτώθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Κουτσούμπας για την “Ιθάκη” του Τσίπρα: Πολιτικό κουτσομπολιό και δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημαΧθες 21:47 | Ειδήσεις

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην Πρωθυπουργό, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του.

Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην ΟυκρανίαΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Πως σχολιάζει η Μαρία Σαράφογλου την αδυναμία της Ε,Ε να βρει κοινό βηματισμό απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε διαιτητή μετά από αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου23:59Κωνσταντινούπολη: Απαγορεύθηκε η σίτιση των αδέσποτων ζώων23:46Απετράπη τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας στην περιοχή του Ζωγράφου - Άμεση η επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.23:34Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:20Τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ23:07Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο Π/Ε Πέλλας22:52Ταυτοποιήθηκε 79χρονος για τις απειλές στο διαδίκτυο σε βάρος πολιτικού προσώπου22:39Super League: “Κουρσάροι” από την Κρήτη έκαναν ρεσάλτο… στο κάμπο22:25Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας από αύριο22:11Κουτσούμπας για την “Ιθάκη” του Τσίπρα: Πολιτικό κουτσομπολιό και δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημα21:57Θεσσαλονίκη: Θύμα επίθεσης κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος21:43Super League: Το εξπρές… από την Λιβαδιά πέρασε χωρίς στάση κι από τον Βόλο21:29Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:16Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχτα21:02“Παρέλαση” διαδοχικών και επικίνδυνων κυμάτων κακοκαιρίας20:48ANT1 sports: Νίκες για τους 4 «μεγάλους» πριν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά τους ραντεβού (βίντεο)20:35Νέα Δημοκρατία – εσωκομματικές εκλογές: Ανανέωση πάνω από 70% στα συμβούλια20:21Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία20:07Πύργος: Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Στο νοσοκομείο εργάτης που καταπλακώθηκε από σίδερα (εικόνες)19:53Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης Προσωπικού Αριθμού19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο