LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2021 11:01

Οι 10 κροίσοι που κέρδισαν 360 δις δολάρια στην πανδημία

Εκτόξευση των κερδών και της περιουσίας τους είδαν 10 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, εν μέσω της κρίσης.

ΔΟΛΑΡΙΑ - ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ - ΔΕΣΜΕΣ 

Η πανδημία έχει αποτελέσει κρίση για πάρα πολλούς ανθρώπους, όχι όμως και για τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους της Αμερικής. Όπως μετέδωσε η Washington Post, ο πλούτος των εννέα από τους δέκα πλουσιότερους επιχειρηματίες της τεχνολογίας αυξήθηκε πάνω από 360 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που έχει κερδίσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ένιωσε να τον πλησιάζει επικίνδυνα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, του οποίου η περιουσία τετραπλασιάστηκε. Ο επικεφαλής της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έσπασε το φράγμα των 100 δισ. δολ., ενώ οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεγκέι Μπριν, κέρδισαν από κοινού 65 δισ. δολ. Επίσης, η κεφαλαιοποίηση της Apple, που έφτασε τα 2 τρισ. δολ. πέρυσι, έκανε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τιμ Κουκ, δισεκατομμυριούχο.

Η Amazon επωφελήθηκε από την τάση των ανθρώπων να ψωνίζουν διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα, η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή, το πρώτο διάστημα, με αποτέλεσμα τόσο η Amazon όσο και άλλοι όμιλοι του ηλεκτρονικού εμπορίου να καταγράψουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, καθώς οι εταιρείες μετακινήθηκαν προς μοντέλα τηλεργασίας, οι εργαζόμενοι στηρίχθηκαν πάρα πολύ σε υπηρεσίες cloud computing, νοικιάζοντας αποθηκευτικό χώρο από εταιρείες όπως οι Google, Facebook και Microsoft.

Η Google και η Facebook επωφελήθηκαν, επίσης, από την ανάκαμψη του διαδικτυακού μάρκετινγκ, καθώς και από την ανάγκη για βιώσιμα εργαλεία επικοινωνίας, τα οποία περιελάμβαναν το Google Classroom και το WhatsApp που ανήκει στη Facebook.

Αυτοί οι τεχνολογικοί κροίσοι δεν είναι οι μόνοι δισεκατομμυριούχοι των οποίων ο πλούτος διογκώθηκε. Σύμφωνα με τη Yahoo Finance, ο εκτελεστικός πρόεδρος και CTO της Oracle, Λάρι Έλισον, είδε την περιουσία του να αυξάνεται από 59 δισ. δολ. σε 90,3 δισ. δολ. τον τελευταίο χρόνο. Η περιουσία του Μάικλ Ντελ, CEO της Dell Technologies, αυξήθηκε από 22,9 δισ. δολ. σε 44,4 δισ. δολ. την ίδια χρονική περίοδο.

Η σημαντική αύξηση των κερδών τους έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική καταστροφή που βίωσαν εκατομμύρια Αμερικανοί, καθώς η ανεργία και οι εξώσεις αυξήθηκαν. Αυτό αντικατοπτρίζει βαθιά ριζωμένα κοινωνικά ζητήματα ανισότητας και το συνεχώς διευρυνόμενο χάσμα του πλούτου.

Μια πρόσφατη έκθεση έδειξε ότι οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα δύο τρίτα του πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν, χρησιμοποιώντας μόνο τα κέρδη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: capital.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμμετοχή Κ. Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία10:47Θάσος: Νεαρός λουόμενος πνίγηκε στη θάλασσα10:31e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα10:15Αιματοχυσία σε νυχτερινό κέντρο στο Μπρούκλιν – Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς10:01Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Το θύμα είχε καταγγείλει τον δράστη από τον Μάρτιο 09:46ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:30Σαλαμίνα: Καμπανάκι για την παρουσία λαγοκέφαλων χτύπησαν οι ψαράδες09:16Πιθανή μία συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι, μετά το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο - Όσα έγιναν στον Λευκό Οίκο09:00Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και άλλες περιοχές08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 19 Αυγούστου08:29Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη08:14Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο