LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2021 09:31 | Ανανέωση: 14 Μαρτίου 2021 09:39

Lockdown - Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1: ορατή η μείωση στις μετακινήσεις

Τι είπε για την ψηφιακή ίδρυση επιχείρησης και μεταβίβαση ακινήτου, την e-έκδοση αδειών οδήγησης και για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων έναντι του κορονοϊού.

Ελεγχος - Αστυνομία - lockdown - κορονοιος

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε ότι αφορά το lockdown και τις μετακινήσεις πολιτών, είπε ότι «υπάρχει αρκετή μείωση στον αριθμό των sms που στέλνονται τις τελευταίες ημέρες στο 13033. Bλέπουμε έναν περιορισμό στον όγκο των μετακινήσεων. Είναι χιλιάδες οι έλεγχοι που γίνονται από την Αστυνομία, είναι επαρκείς οι έλεγχοι, αλλά αναγκαία συνθήκη εδώ είναι η ατομική συνείδηση και η τήρηση των μέτρων».

Σε ότι αφορά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα νομοθετικό και διοικητικό με απλοποίηση των διαδικασιών και περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών.

«Πλέον, η έναρξη ατομικής επιχείρησης, που αντιστοιχούν στο 70% του συνόλου της έναρξης επιχειρήσεων, θα γίνεται ηλεκτρονικά. Υπήρχε από παλιά η διαδικασία της προεγγραφής. Αυτή την καταργούμε. Πλέον, μπαίνοντας κάποιος στην πλατφόρμα να κάνει αίτηση, πολλά από τα έγγραφα που έπρεπε να υποβάλλει, αντλούνται αυτομάτως από τις υπηρεσίες που πρέπει, μέσω της διαλειτουργικότητας, ενώ γίνεται αυτομάτως και εγγραφή στο ΓΕΜΗ», σημείωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «σε ότι αφορά την μεταβίβαση ακινήτων, γίνεται η πληρωμή του φόρου μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και πλέον σε άλλη πλατφόρμα, ο συμβολαιογράφος καταθέτει ηλεκτρονικά όλα τα έγγραφα και πλέον για τον πολίτη απομένει μόνο η υπογραφή. Όλα αυτά, ενώ το 2019 έγιναν πάνω από 300.000 επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. για περίπου 150.000 μεταβιβάσεις ακινήτων».

Συμπλήρωσε ότι από την Πέμπτη θα γίνονται ηλεκτρονικά, εκτός από την Κρήτη και στην Περιφέρεια Αττικής, οι αιτήσεις για την αντικατάσταση των διπλωματών οδήγησης, είτε λόγω φθοράς είτε λόγω απώλειας.

Προσέθεσε ότι σύντομα μέσω του gov.gr ψηφιακά θα γίνεται και η έκδοση του πιστοποιητικού ποινικού μητρώου, καθώς και η δήλωση της απώλειας αστυνομικής ταυτότητας.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είπε ότι έχουν χωριστεί σε δύο φάσεις τα άτομα του εν λόγω πληθυσμού. Μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πρώτη κατηγορία, του υψηλού κινδύνου νόσησης, στην οποία υπάγονται περίπου 270.000 άνθρωποι και σε επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει η επόμενη κατηγορία».

Συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν όσοι, ηλικιωμένοι ή άλλοι, δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο