LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2021 14:17

ΕΣΕΕ: Αδικαιολόγητη η εξαίρεση από την κάλυψη των παγίων δαπανών

Τι ζητά η ΕΣΕΕ με επιστολή της από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΑΘΗΝΑ


Ένα λάθος στην εξειδίκευση του μέτρου κάλυψης των παγίων δαπανών, το οποίο οδηγεί στον αναίτιο και άδικο αποκλεισμό των εμπορικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους μόνο με καθεστώς μερικής απασχόλησης επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως ο εμπορικός κόσμος διαπιστώνει την αδικαιολόγητη εξαίρεση από το μέτρο κάλυψης των παγίων δαπανών περίπου 130.000 εμπορικών επιχειρήσεων, κυρίως ατομικού και οικογενειακού χαρακτήρα, καθώς ως κριτήριο υπαγωγής αναφέρεται ότι θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται από την συνομοσπονδία, ότι πρόκειται για το ίδιο λάθος που είχε εντοπίσει και στον πρώτο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το οποίο διορθώθηκε μεν στις επόμενες, αλλά ένα χρόνο μετά επαναλαμβάνεται στο κρίσιμο μέτρο της κάλυψης δαπανών.

Η ΕΣΕΕ ζητά την άμεση διορθωτική παρέμβαση της κυβέρνησης, "ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης καθώς έχουν πληγεί βάναυσα από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας, έχουν χάσει τζίρους και απαξιωμένα εμπορεύματα, υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και εντέλει έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και δημόσιο με τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους. Επιπλέον, ο εκ νέου αποκλεισμός τους θα δημιουργήσει σε βάρος τους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εντείνοντας τις ανισότητες στην αγορά που ήδη δημιουργεί η πανδημία".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο