LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2021 13:44

Κορονοϊός: άνδρας με υπερ-αντισώματα διαθέτει φυσική ανοσία!

To αίμα του μπορεί να αποδειχθεί ένα αναπάντεχο όπλο στη φαρέτρα της ιατρικής κοινότητας, καθώς δίνει την υπέρτατη μάχη κατά της πανδημίας.

Δελτίο Ειδήσεων - Αμερικανός - αντισώματα - κορονοϊός

Του Τάσου Μαγιόπουλου

Σε παγκόσμιο ιατρικό φαινόμενο μετατράπηκε ένας 54χρονος Αμερικάνος, εξαιτίας των πανίσχυρων αντισωμάτων στο αίμα του, τα οποία του χαρίζουν φυσική ανοσία από τον κορονοϊό.

Τα αντισώματα του Τζον είναι τόσο ικανά στην εξουδετέρωση του ιού, που παρέχουν προστασία απέναντι σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές μεταλλάξεις του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η συγκάτοικος του είχε κολλήσει κορονοϊό τον Απρίλιο. Περίμενε πως θα νοσούσε και ο ίδιος, όμως τα συμπτώματα δεν ήρθαν ποτέ. Μια τυχαία συζήτηση με τον γιατρό του οδήγησε στην αποκάλυψη πως το αίμα του διέθετε υπερδυνάμεις απέναντι στον Covid-19.

“Αργότερα ανακάλυψα πως όχι μόνο είχα κολλήσει τον ιό στα τέλη Μαρτίου, αλλά και ότι είχα υπερ-αντισώματα στο αίμα μου, που με καθιστούν μόνιμα άτρωτο” τόνισε ο Τζον Χόλις.

Πως όμως καταφέρνουν τα υπερ-αντισώματα να εξουδετερώσουν την επικίνδυνη νόσο; Ο κορονοϊός έχει ακίδες στην επιφάνεια που χρησιμεύουν στο να κολλάει στα κύτταρα και μετά να εισβάλλει σε αυτά. Τα αντισώματα του συγκεκριμένου ασθενούς κολλάνε σε αυτές τις ακίδες. Οπότε με τα αντισώματα επάνω τους δεν μπορούν να αγκιστρωθούν την επιφάνεια του κυττάρου και να το μολύνουν.

Η συλλογή του αίματός του σε διαφορετικές χρονικές περιόδους έχουν προσφέρει ήδη ένα χρυσορυχείο για την μελέτη διαφορετικών τρόπων επίθεσης απέναντι στον ιό.

Πλέον ο πρώην δημοσιογράφος και νυν υπεύθυνος επικοινωνίας μεγάλου πανεπιστημίου κοιμάται ήσυχος, καθώς όχι μόνο ξέρει ότι δεν μπορεί να νοσήσει από τον κορονοϊό, αλλά και ότι το αίμα του μπορεί να αποδειχθεί ένα αναπάντεχο όπλο στη φαρέτρα της ιατρικής κοινότητας, καθώς δίνει την υπέρτατη μάχη κατά της πανδημίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο