LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2021 06:44

Ισχυρές εκρήξεις στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ (εικόνες)

Σε φάση έντονης δραστηριότητας έχει μπει το ηφαίστειο. Ο ουρανός σκοτείνιασε από το νέφος τέφρας και σε όλη την πόλη είναι έντονη η οσμή του θειαφιού.

 Ηφαίστειο - Νικαράγουα

Το ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Νικαράγουας, μπήκε σε φάση έντονης δραστηριότητας χθες Τρίτη, με αλλεπάλληλες σφοδρές εκρήξεις να εκτοξεύουν τέφρα και τοξικά αέρια, πλήττοντας την πόλη Τσιναντέγα, ανέφεραν οικολόγοι και μια δημοσιογράφος που ζει στην περιοχή. 

Στο ηφαίστειο, ο κώνος του οποίου φθάνει τα 1.745 μέτρα ύψος, ακούστηκε ξαφνικά μια πρώτη έκρηξη, προτού αρχίσει να υψώνεται μια στήλη τέφρας και καπνού που ο άνεμος μετέφερε στην Τσιναντέγα, σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από τον κρατήρα, ανέφερε η Κάρολ Αλταμιράνο, δημοσιογράφος η οποία ζει στην πόλη. 

Η κοινότητα Γκρέσια και χωριά της περιοχής πλήττονται επίσης, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Κέντρο Χούμπολτ, που δραστηριοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο ηφαίστειο χθες από τις 13:25 (τοπική ώρα· 21:25 ώρα Ελλάδας) και μετά, σύμφωνα με το Κέντρο Χούμπολτ. 

«Όλα έχουν γίνει γκρι, οι ορυζώνες, τα χωράφια με τα λαχανικά, τα οπωροφόρα δέντρα και τα βοσκοτόπια έχουν καλυφθεί από τέφρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κάρολ Αλταμιράνο. 

Ο ουρανός στην Τσιναντέγα σκοτείνιασε από το νέφος τέφρας και σε όλη την πόλη είναι έντονη η οσμή του θειαφιού. Οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατευθούν με ομπρέλες και μάσκες, είπε η δημοσιογράφος. 

Πηγές νερού στις πλαγιές του ηφαιστείου καλύφθηκαν προληπτικά ενώ κτηνοτρόφοι απομάκρυναν εσπευσμένα τα κοπάδια τους από το ηφαίστειο, πάντα σύμφωνα με την κυρία Αλταμιράνο. 

Η πιο πρόσφατη έκρηξη στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ, ένα από τα ψηλότερα της αλυσίδας που διαπερνά την πλευρά της Νικαράγουας που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2016.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέρκυρα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις - Κλειστά τα σχολεία08:46Τροχαίο ατύχημα στην Κηφισίας: Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό08:32Λουτράκι: Απομακρύνθηκε από το σχολείο η δασκάλα δημοτικού που κατήγγειλε 6χρονο... για θωπεία (βίντεο)08:18Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία, έχοντας στο επίκεντρο το έμψυχο δυναμικό08:04Έκλεβαν ρούχα στην Ελλάδα και τα πωλούσαν στην Αλβανία - 8 συλλήψεις07:50"Φυγόδικη" η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο07:36Θεσσαλονίκη: Δελφίνια έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνιση τους στον Θερμαϊκό (βίντεο)07:22Η Ουκρανία θα εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία, κατά το σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ07:08IRIS: Από 1 Δεκεμβρίου οι πληρωμές στις λιανικές συναλλαγές B2C 06:54Ηράκλειο: Κλείνει για μια βδομάδα ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου - Σοβαρές επιπτώσεις και περιορισμοί06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο