LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2021 06:44

Ισχυρές εκρήξεις στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ (εικόνες)

Σε φάση έντονης δραστηριότητας έχει μπει το ηφαίστειο. Ο ουρανός σκοτείνιασε από το νέφος τέφρας και σε όλη την πόλη είναι έντονη η οσμή του θειαφιού.

 Ηφαίστειο - Νικαράγουα

Το ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Νικαράγουας, μπήκε σε φάση έντονης δραστηριότητας χθες Τρίτη, με αλλεπάλληλες σφοδρές εκρήξεις να εκτοξεύουν τέφρα και τοξικά αέρια, πλήττοντας την πόλη Τσιναντέγα, ανέφεραν οικολόγοι και μια δημοσιογράφος που ζει στην περιοχή. 

Στο ηφαίστειο, ο κώνος του οποίου φθάνει τα 1.745 μέτρα ύψος, ακούστηκε ξαφνικά μια πρώτη έκρηξη, προτού αρχίσει να υψώνεται μια στήλη τέφρας και καπνού που ο άνεμος μετέφερε στην Τσιναντέγα, σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από τον κρατήρα, ανέφερε η Κάρολ Αλταμιράνο, δημοσιογράφος η οποία ζει στην πόλη. 

Η κοινότητα Γκρέσια και χωριά της περιοχής πλήττονται επίσης, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Κέντρο Χούμπολτ, που δραστηριοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο ηφαίστειο χθες από τις 13:25 (τοπική ώρα· 21:25 ώρα Ελλάδας) και μετά, σύμφωνα με το Κέντρο Χούμπολτ. 

«Όλα έχουν γίνει γκρι, οι ορυζώνες, τα χωράφια με τα λαχανικά, τα οπωροφόρα δέντρα και τα βοσκοτόπια έχουν καλυφθεί από τέφρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κάρολ Αλταμιράνο. 

Ο ουρανός στην Τσιναντέγα σκοτείνιασε από το νέφος τέφρας και σε όλη την πόλη είναι έντονη η οσμή του θειαφιού. Οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατευθούν με ομπρέλες και μάσκες, είπε η δημοσιογράφος. 

Πηγές νερού στις πλαγιές του ηφαιστείου καλύφθηκαν προληπτικά ενώ κτηνοτρόφοι απομάκρυναν εσπευσμένα τα κοπάδια τους από το ηφαίστειο, πάντα σύμφωνα με την κυρία Αλταμιράνο. 

Η πιο πρόσφατη έκρηξη στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ, ένα από τα ψηλότερα της αλυσίδας που διαπερνά την πλευρά της Νικαράγουας που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2016.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα αγροτών: Κλείνει στις 12.00 το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα10:21Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"10:06Η Πολωνία έκλεισε δύο αεροδρόμια λόγω των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία09:52Διασώθηκαν 131 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου09:38Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστίνιου09:24Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:10Βαρκελώνη: Διεξήχθη το 116ο Copa Nadal (εικόνες)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο