LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2021 08:15

Δεκάδες νεκροί μετά από φωτιά σε κέντρο κράτησης μεταναστών

Μεταξύ των θυμάτων και μέλη του προσωπικού του κέντρου, στο οποίο κρατείται πλεονάζων αριθμός προσωπικού.

Υεμένη - επιθέσεις

Ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Σανάα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, έφθασε τους εξήντα νεκρούς, δήλωσε στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Άλλοι εκατό και πλέον άνθρωποι τραυματίστηκαν, είπε ο αξιωματούχος αυτός, σύμφωνα με υεμενίτικα ΜΜΕ.

Το ότι στο κέντρο κρατείτο πλεονάζων αριθμός μεταναστών και το χάος που επικράτησε όταν ξέσπασε η πυρκαγιά προκάλεσε πολλούς θανάτους, σημείωσε το στέλεχος των Χούθι, διευκρινίζοντας ότι στα θύματα συγκαταλέγονται μετανάστες από την Αφρική και μέλη του προσωπικού του κέντρου.

Η οργάνωση Ανσαρουλάχ, όπως αυτοαποκαλείται το κίνημα των σιιτών ανταρτών, σχημάτισε επιτροπή για να διενεργήσει έρευνα σχετικά με το συμβάν, πρόσθεσε.

Η εγκατάσταση χρησιμοποιείται για να κρατούνται μετανάστες που μπήκαν στη χώρα «παράνομα» ενόψει των διαδικασιών απέλασής τους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το απόγευμα χθες Δευτέρα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «επειγόντως πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στους μετανάστες που υπέστησαν τραυματισμούς» στην πυρκαγιά.

«Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά (...) παραμένει ανεπιβεβαίωτος, καθώς δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί επίσημα στοιχεία», τόνισε ο ΔΟΜ.

Παρότι στην Υεμένη μαίνεται από το 2014 ένοπλη σύρραξη που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές κι έχει ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα του λιμού, η ροή μεταναστών από την Αφρική, που πάνε στη χώρα για να κινηθούν από εκεί προς τις πλούσιες αραβικές μοναρχίες του Κόλπου σε αναζήτηση δουλειάς και καλύτερης ζωής, παραμένει συνεχής. Υπολογίζεται πως στο εμπόλεμο κράτος φθάνουν 100.000 μετανάστες κάθε χρόνο.

Ωστόσο ο ΔΟΜ εκτιμά ότι ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν στην Υεμένη μειώθηκε σε περίπου 37.500 το 2020 από 138.000 το 2019, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Υπογραμμίζει ότι χιλιάδες εξ αυτών έχουν αποκλειστεί στην επικράτεια της Υεμένης, ιδίως μετά την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο κέντρο κράτησης μεταναστών παραμένουν άγνωστα. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε πόσοι μετανάστες κρατούνταν στο κέντρο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώραΣήμερα 19:11 | Ειδήσεις

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς, παρεμβαίνοντας δυναμικά στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο