LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2021 07:26 | Ανανέωση: 09 Μαρτίου 2021 07:37

Νέα Σμύρνη – Δικηγόρος αστυνομικού στον ΑΝΤ1: δέχθηκαν επίθεση από 60 άτομα

Για «κουκουλοφόρους» μάρτυρες έκανε λόγο η δικηγόρος του αστυνομικού που καταγράφηκε στο βίντεο ασκεί βία σε πολίτη.

Βαρελά - Μαυροειδάκος - Πρωινοί Τύποι

«Προηγήθηκε αξιόποινη πράξη, υποστήριξε η δικηγόρος του αστυνομικού που έχει καταγραφεί σε βίντεο να ξυλοκοπεί άγρια πολίτη στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κ. Βαρελά είπε πως οι αστυνομικοί που έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, δέχθηκαν επίθεση από πάνω από 60 άτομα. Όπως είπε, υπήρχε κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό και την καταστολή.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι, έγινε ανώνυμη κλήση από πολίτη και «δύο ομάδες ΔΙΑΣ ξεκίνησαν να επιβάλλουν πρόστιμα με κάθε ευγένεια, όπως προβλέπεται».

Τότε ήταν, σημείωσε που ζήτησαν ενισχύσεις, λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν και αυτό έχει καταγραφεί στις επικοινωνίες των αστυνομικών.

Η κ.Βαρελά επιμένει ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων, λέγοντας πως «είδαμε κουκούλες, δεν είδαμε πρόσωπα».

 «Δε φταίει η αστυνομία που φοβήθηκαν τα παιδάκια, φταίνε τα επεισόδια που προηγήθηκαν», κατέληξε.

Μιλώντας, επίσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος διερωτήθηκε αν «είναι περίεργο ότι κάποιοι συμμετείχαν και μάλιστα ένας είχε συλληφθεί στο υπουργείο Υγείας», πληροφορία που όπως είπε γνωρίζει από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ.Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί στο βίντεο, ζητούν λεκτικά από τον νεαρό να παραμείνει, για να συλληφθεί, ενώ εκείνος προσπαθεί να φύγει.

«Αυτοί που τραβάνε το βίντεο γιατί δεν κατέγραψαν την επίθεση προς τους αστυνομικούς;», πρόσθεσε.

«Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού», είπε για τις εικόνες που καταγράφηκαν στα βίντεο, τόνισε όμως πως είναι σωστή «η διαδικασία της σύλληψης όμως, ο αστυνομικός θα προφυλάξει τον οπλισμό του».

«Η ομάδα που έκανε καλέσματα περίμενε τους αστυνομικούς για να κάνει επεισόδια», υποστήριξε, κατηγορώντας τους δικηγόρους για «πολύ ευαισθησία».

 «Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πιο αγαπητή στον κόσμο, όμως κακώς πήγε εκεί. Δεν είναι αποστολή της να παίρνει μέτρα κατά του κορονοϊού. Δεν είναι για διαχείριση πλήθους, δεν είχε ούτε κρότου λάμψης».

Σύμφωνα τέλος με τον Σ.Μαυροειδάκο, είναι «σύννομο κατά τη διάρκεια της σύλληψης να κάνει χρήση της ράβδου, όμως αν έχει ξεφύγει, θα το πουν τα δικαστήρια».

 

 Γερακαράκος: κάναμε αστυνομικούς σε 20 μέρες

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, αναφορικά με το περιστατικό της Νέας Σμύρνης.

Έκανε λόγο για «πολύ άσχημη εικόνα που εκθέτει τους συναδέλφους μου, αλλά και την ΕΛΑΣ», ενώ εκτίμησε ότι, οι αστυνομικοί που ασκούν βία, «για κάποιους λόγους έχασαν τον αυτοέλεγχο».

«Κάναμε αστυνομικούς σε 20 μέρες», είπε, τονίζοντας πως «υπάρχουν ευθύνες» και ότι, « δεν μπορούμε να ζητάμε ευθύνες από παιδιά που σε 20 μέρες βάζουν τις στολές», πυροδοτώντας αντιπαράθεση με τον ΓΓ των Ειδικών Φρουρών που ήταν στο στούντιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία για το περιστατικό και είπε στην ίδια εκπομπή του ΑΝΤ1 πως, το θεώρησε χρέος του καθώς «σέβομαι τους αστυνομικούς, αλλά ως πολίτης δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες εικόνες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογοΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, μέσα από την καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του.

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Το εορταστικό ωράριοΣήμερα 09:40 | Ειδήσεις

Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτοΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Κάτοικοι κατήγγειλαν πως έπειτα από έργα για την εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης, δεν τοποθετήθηκαν κρουνοί πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική από τα Ιωάννινα.

Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης άνδραΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση συνδράμουν 14 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Λιτόχωρου καθώς και οι ορειβατικές ομάδες της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Απίθανη μια συνάντηση απεσταλμένων Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στο Μαϊάμι11:42Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία 180.000 ευρώ στην Κηφισιά - Δύο συλλήψεις11:28Χαλκίδα - Μπλόκα: Οι αγρότες κλείνουν ξανά την υψηλή γέφυρα 11:14Σκύρος: Ακυβέρνητο πλέει δεξαμενόπλοιο λόγω μπλακ άουτ11:00Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο10:46Κρήτη: Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 10:32Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης: Ανήλικοι διακινητές, ναρκωτικά σε σχολικές εκδρομές και βασανιστήρια10:18Ινδία: 7 ελέφαντες νεκροί - Τους χτύπησε επιβατικό τρένο (Εικόνες)10:04Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Το εορταστικό ωράριο09:50Ρωσία: Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν09:36Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης άνδρα09:22Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης09:08Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτο 08:54Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ - Τουλάχιστον 9 νεκροί08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο