LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2021 06:11

Στη φυλακή γυναίκα που απήγαγε τον γιο της

Μαζί με το παιδί της πήγε σε περιοχή που ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος.

Συρία - ISIS

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε χθες Δευτέρα μια τριαντάρα να εκτίσει τριετή φυλάκιση επειδή απήγαγε τον μικρό γιό της και τον πήρε μαζί της σε περιοχή της Συρίας η οποία ελεγχόταν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η παλαιστινιακής καταγωγής σουηδή υπήκοος, 31 ετών, αναχώρησε από την πόλη Λαντσκρούνα (νότια) τον Αύγουστο του 2014 μαζί με τον γιο της, τότε ηλικίας μικρότερης των δύο ετών.

Ο πατέρας του παιδιού, με τον οποίο είναι διαζευγμένοι, είχε επιτρέψει να τον πάρει μαζί της στην Τουρκία για διακοπές. Στη δίκη της ωστόσο το δικαστήριο πληροφορήθηκε ότι από την τουρκική επικράτεια πέρασε σε συριακό τομέα που αποτελούσε τότε μέρος του «χαλιφάτου» του ΙΚ, χωρίς τη συναίνεση του πατέρα του αγοριού.

Το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης Λουντ αποφάνθηκε ότι πήγε οικειοθελώς στη Συρία και απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι απλώς σκόπευε να κάνει μια σύντομη επίσκεψη για θρησκευτικούς λόγους.

Η νεαρή, ριζοσπαστικοποιημένη πολύ πριν φύγει από τη Σουηδία, ισχυρίστηκε ότι την κρατούσαν στη Συρία παρά τη θέλησή της, αρχικά μέλη του ΙΚ ως τα τέλη του 2017, κατόπιν μέλη των κουρδικών δυνάμεων στον αχανή καταυλισμό Αλ Χολ (βορειοδυτική Συρία).

Παντρεύτηκε στη Συρία έναν μήνα μετά την άφιξή της στη χώρα. Απέκτησε δύο κόρες με τον δεύτερο σύζυγό της, τυνήσιο μαχητή του ΙΚ. Αναρτήσεις που έκανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία πρόθεση να επιστρέψει ποτέ στη Σουηδία, διευκρίνισε το δικαστήριο.

Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι η γυναίκα ήταν άριστα ενημερωμένη για τη σύρραξη στη Συρία και τις μεθόδους του ΙΚ όταν εγκαταστάθηκε στα εδάφη του «χαλιφάτου». Πηγαίνοντας στη Συρία, στέρησε από τον πατέρα κάθε επαφή με τον γιο του.

Απέδρασε πέρυσι από τον καταυλισμό Αλ Χολ και μπόρεσε να περάσει στην Τουρκία με τα τρία παιδιά της. Οι τουρκικές αρχές την απέλασαν στη Σουηδία.

Η σουηδική δικαιοσύνη απέδωσε την κηδεμονία του αγοριού αποκλειστικά στον πατέρα του τον Ιούνιο του 2015.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο