LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 17:25 | Ανανέωση: 08 Μαρτίου 2021 17:27

Τσίπρας για Νέα Σμύρνη: Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος πολιτών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας εξηγήσεις.

Μητσοτάκης - Τσίπρας - βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν”, κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην πατρίδα μας  η κοινωνία ζει ακόμη με την αγωνία αν το Ε.Σ.Υ. θα ανταποκριθεί στην επιδημιολογική πίεση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντέξει το σκληρότερο και πιο μακρόχρονο lockdown στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την κάλυψη των μεγάλων κοινωνικών αναγκών, παρά μόνο για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την καταστολή.

Οι πολίτες, μετά από ένα χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς.

Νέα Σμύρνη

Τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο. Δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι καταγγελίες για κλιμακούμενη αύξηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί σε πρωτοφανή βαθμό, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι καταγγελίες αστυνομικής βίας σπάνια καταλήγουν στην επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Η δε Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε δημόσια ο Πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος, έχει παύσει από έτους να υπάρχει, μετά δηλαδή την υπόθεση Ινδαρέ.

Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ατιμωρησία των ενόχων από τη μια και με το βαθύ αίσθημα αδικίας από την άλλη, καθώς στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  φαίνεται ότι μπορούν να  βρίσκονται πάνω από το νόμο και να απολαμβάνουν προνόμια, στην Πάρνηθα, στην Ικαρία ή και αλλού, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα οργής και δικαιολογημένης αγανάκτησης στους συμπολίτες μας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1.     Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;

2.     Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοίΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

«Κυρίαρχος στόχος είναι η αύξηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Για λίγα μόλις χιλιοστά δεν απέβη μοιραίο το τραύμα στον ανήλικο από τον σουγιά του 16χρονου μέσα σε λεωφορείο.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για επτά προτείνει η εισαγγελέας στην πρώτη δίκη 13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο