LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 15:04

Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από τον Απρίλιο στα ΑΕΙ

Πότε και που θα κάνει πρεμιέρα το «σώμα» που αναλαμβάνει την τήρηση της τάξης στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πανεπιστημιούπολη - Αστυνομία - Εφοδος - ευρήματα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη διάρκεια έκτακτης επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «Η Πρυτανεία είναι και πάλι σε κατάληψη. Για λόγους ασφαλείας το Πρυτανικό Συμβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία της Πρυτανείας, δηλαδή της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Δηλαδή το Πανεπιστήμιο δεν διοικείται. Κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος. Όποιος όμως εμποδίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα, χάνει το δικαίωμα του στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Ας το καταλάβουν, ας το εμπεδώσουν και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν. Η Δημοκρατία είναι νομιμότητα που περιλαμβάνει ελευθερία και ευθύνη, προστασία και στάθμιση δικαιωμάτων.

Οι πολίτες πληρώνουν τα Πανεπιστήμια για σπουδές και μέλλον των παιδιών, όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Και η Πολιτεία στηρίζει την Παιδεία γιατί αποτελεί το βασικό όπλο της χώρας για συμμετοχή στα τεχνολογικά άλματα που κάνει ολόκληρος ο πλανήτης. Δεν θ’ αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση. Θα βάλουμε τέλος με τα μέσα και τα όπλα της Δημοκρατίας. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα στην παρανομία. Έτσι είναι κι έτσι θα γίνει γιατί έχουμε κράτος δικαίου, κανόνες, ελεύθερη έκφραση και εκλογές. Ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο, αυτά ούτε τα άλλαξαν, ούτε μπορούν να τα αλλάξουν, ούτε πρόκειται να τα αλλάξουν.

Θέλω επίσης να ανακοινώσω ότι οι πρώτες Ομάδες  Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου το Φθινόπωρο έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον, προσφάτως, ψηφισθέντα νόμο». 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αστυνόμευσης, όπως και την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Νωρίτερα, πραγματοποίησε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο