LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 13:00 | Ανανέωση: 08 Μαρτίου 2021 13:00

Χρυσοχοΐδης: η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται

«Θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες», δήλωσε με αφορμή το περιστατικό στην Νέα Σμύρνη.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Είπε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι η δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο.

Για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη:

Χθες, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Πρέπει να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία έχουμε δεχθεί κατ επανάληψη καταγγελίες , και από τη δημοτική αρχή, για συνωστισμό. Στα επεισόδια αυτά, 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων.  Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών. Η αστυνομία εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι. Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό.

Αυτά προς το παρόν, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας.

Και κάτι ακόμη. Για τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25, περί απειλούμενης δημοκρατίας λόγω αστυνομικής βίας, ένα έχω να πω: γελοιότητες. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου.

Τσίπρας: Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος πολιτών

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν”, κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας:

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής:

  1. Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;
  2. Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

ΜέΡΑ25: αντί για συγγνώμη, ο Χρυσοχοΐδης μας επιτίθεται

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Μέρα25, Μιχάλη Κριθαρίδη, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορούσε και έπρεπε να ανοίξει το στόμα του σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήταν για να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γι’ αυτή την πρωτοφανή βία που αντιμετωπίζουν  καθημερινά οι πολίτες από τις κατασταλτικές του δυνάμεις. Αντ' αυτού ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη του κ. Μητσοτάκη, όχι απλώς δεν βρήκε μία συγγνώμη να μας πει, αλλά εξαπέλυσε και επίθεση στην αντιπολίτευση, στο ΜέΡΑ25 και τους δημοκρατικούς πολίτες που ανησυχούν πραγματικά με τα όσα βλέπουν καθημερινά πλέον από το καθεστώς Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η κακοκαιρία “Daniel” θα στοιχίσει στην πολιτεία περισσότερα από 3 δις ευρώΣήμερα 21:47 | Ειδήσεις

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας.

Κρις Ράιτ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα “μαγνήτης” για επενδύσειςΣήμερα 18:03 | Ειδήσεις

O Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας, υπογράμμισε, ότι οι πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες, θα αποτελέσουν την αφετηρία για την μείωση των τιμών της ενέργειας.

Όμιλος ANTENNA: Δείπνο προς τιμήν των υπουργών των ΗΠΑ παρέθεσε ο Θοδωρής ΚυριακούΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 ηγετικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Λένορμαν: Σύγκρουση τρένου με μοτοσικλέταΣήμερα 22:09 | Ειδήσεις

Ο οδηγός της μηχανής παραβίασε τη σήμανση στη φυλασσόμενη διάβαση και μετά τη σύγκρουση τράπηκε σε φυγή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων με επτά τραυματίες23:01Τουρκία: Σοκ από το στοιχηματικό σκάνδαλο – Παραπέμπονται περισσότεροι από 1.000 ποδοσφαιριστές22:47"Ο άνθρωπος μπροστά": Παρουσίαση του προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας με την βοήθεια AI (εικόνες)22:32Λένορμαν: Σύγκρουση τρένου με μοτοσικλέτα22:18Μητσοτάκης: Η κακοκαιρία “Daniel” θα στοιχίσει στην πολιτεία περισσότερα από 3 δις ευρώ22:04Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις21:51Αυτός είναι ο πιο ακριβός αθλητικός σύλλογος στον κόσμο21:37Απολογείται το BBC: Ο Τραμπ ζητάει την αποκατάσταση της αλήθειας 21:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:09Όμιλος ANTENNA: Δείπνο προς τιμήν των υπουργών των ΗΠΑ παρέθεσε ο Θοδωρής Κυριακού20:56Τάσος Τέλλογλου - Πολεοδομία: Ζήτησαν "γρηγορόσημο" 50.000 ευρώ από το ΤΕΕ20:42ΠΑΟΚ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας υπέστη θλάση - Πότε αναμένεται η επιστροφή του20:28Λιονέλ Μέσι: Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο Καμπ Νου (Εικόνες)20:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου20:00ΗΠΑ: Έξι νεκροί από αμερικανικό πλήγμα κατά πλεούμενων που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά19:47Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έπρεπε να κερδίσουμε το σημερινό ματς, αύριο έχουμε ένα άλλο - Πικρή ήττα για τους Μιλγουόκι Μπακς19:33Κρις Ράιτ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα “μαγνήτης” για επενδύσεις19:19ΔΝΤ: Προβλέπει έκρηξη του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη έως το 204019:05Κύπρος: Ένταση στην ουδέτερη ζώνη — Παρέμβαση του ΟΗΕ18:51Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Τσίπρα για το κόστος της διαπραγμάτευσης του 201518:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο