LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 12:24

Lockdown: Εκατοντάδες πιστοί σε εκκλησία, παρά τα μέτρα (εικόνες)

Τι απάντησαν οι επίτροποι του Ιερού Ναού, στον οποίο αντί για έως 9, βρίσκονταν 200 άτομα, σε μια περιοχή που έχει πληρώσει βαρύ «φόρο θανάτου» από τον κορονοϊό.

εκκλησία - Κοζάνη - συνωστισμός

Με την Κοζάνη να έχει ήδη ξεπεράσει το όριο κρουσμάτων για τη λήψη μέτρων και παρά το ηχηρότατο “καμπανάκι” Χαρδαλιά την περασμένη Παρασκευή για την περιοχή, περί τους 150-200 πιστούς, όλων των ηλικιών, βρέθηκαν την Κυριακή, για τη Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, αυστηρότερα μέτρα, εντός των ιερών ναών επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα, την ώρα που μόνο στο χώρο των κεριών (πρόναο) του εν λόγω ναού υπήρχαν περισσότερα από 20!

Νωρίς το πρωί της Κυριακής το Kozanimedia δέχθηκε, μέσω e-mail, τη διαμαρτυρία κατοίκου της Κοζάνης, ο οποίος, όπως ανέφερε “Μετά τις πρόσφατες εικόνες που βλέπουμε στην Κοζάνη, ας μη γκρινιάζουμε και ας μην διαμαρτυρηθούμε για το καθολικό κλείσιμο των πάντων, που είναι προ των πυλών. Και κάτι άλλο. Κυριακή πρωί, στις 7:30, πέρασα από το Άγιο Κωνσταντίνο Κοζάνης, για ένα κερί και έφριξα. Ήταν τουλάχιστον 150 άτομα μέσα. Αμήν.”

Λίγο αργότερα, περί τις 9:45 το πρωί, το Kozanimedia βρέθηκε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διαπιστώνοντας πως τα όσα ανέφερε ο καταγγέλλων ήταν ακριβέστατα, καθώς ο εσωτερικός χώρος του ναού ήταν γεμάτος κόσμο, κάτι που φαίνεται από τις διάφανες πόρτες που τον χωρίζουν από τον πρόναο. Το Kozanimedia, σεβόμενο την ιερότητα του χώρου, δεν επιχείρησε να μαγνητοσκοπήσει την όλη εικόνα, ενημερώνοντας τον νεωκόρο του ναού για την παρουσία του στον πρόναο και ζητώντας του να ενημερώσει σχετικά την εκκλησιαστική επιτροπή, με τη θερμή παράκληση να εξέλθει κάποιος εκ των μελών της, ώστε να εκφράσει τη θέση της.

Ωστόσο αυτό δε συνέβη, αλλά, μόλις ενημερώθηκαν σχετικά από τον νεωκόρο, τρία μέλη της επιτροπής στάθηκαν στην πόρτα του πρόναου προς τον κυρίως ναό, απαγορεύοντας, πλέον, την είσοδο σε άλλους πιστούς, έχοντας ειδοποιηθεί για την παρουσία του Kozanimedia. Περί τις 10 το πρωί, το Kozanimedia άνοιξε την πόρτα, ζητώντας από τους επίτροπους την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή εικόνα, την ώρα που η περιοχή μας βρίσκεται στο όριο λήψης σκληρών μέτρων, για μια ακόμη φορά. Ωστόσο, κανείς εξ αυτών δε δέχθηκε να εξέλθει του ναού, με τον Μανώλη Παπαϊωάννου, μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, να αναφέρει αρχικά στο Kozanimedia πως “ποιος είπε ότι απαγορεύεται να έρθουν οι πιστοί” και, στη συνέχεια, πως “Τι να κάναμε; Να αφήναμε τον κόσμο απέξω;”!

Εν τέλει, το Kozanimedia επέλεξε τη μαγνητοσκόπηση των εικόνων με τα 150-200 άτομα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και εκτός του ιερού ναού, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με αναγνώστες του site, ανάλογη ήταν η εικόνα το Ψυχοσάββατο στον ίδιο, μεγάλο και γνωστό ιερό ναό της Κοζάνης.


Πηγή: Kozanimedia.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη νύχτα της δολοφονίας (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο