LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 12:01 | Ανανέωση: 08 Μαρτίου 2021 12:00

Λουκίδης: πλέον νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες με κορονοϊό

Αυξάνονται τα περιστατικά κατάθλιψης και άγχους, επεσήμανε ο ψυχίατρος και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Β.Μποζίκας.

ΜΕΘ - Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

«Νοσηλεύουμε πλέον ανθρώπους του ίδιου οικογενειακού περιβάλλοντος» δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης. «Έχουμε οικογένειες ολόκληρες τέσσερα, πέντε άτομα και οι τρεις νοσηλεύονται», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον τελευταίο μήνα αυτό που ακούμε είναι εργασιακός χώρος, κοινωνικές επισκέψεις και χαλάρωση των μέτρων. Δηλαδή πήγα μίλησα με κάποιον χωρίς μάσκες σε έναν εργασιακό χώρο που ήμασταν τρία άτομα», πρόσθεσε μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

Ο κ. Λουκίδης εκτίμησε ότι η επιθετική αύξηση που υπάρχει τον τελευταίο μήνα ανεβαίνει προς τα επάνω και την επόμενη εβδομάδα και την μεθεπόμενη οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα έχουν μεγάλη πίεση γιατί οι εισαγωγές και η βαρύτητα βγαίνει σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει υπό όρους καθώς όπως εξήγησε είχε το μικρότερο ποσοστό από όσα συμμετείχαν στην αύξηση των περιστατικών.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής της Β' Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Βασίλης  Μποζίκας, τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, προτείνει καλύτερη υγειονομική επιτήρηση με περισσότερα τεστ στους εργασιακούς χώρους και ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Συμπλήρωσε δε, ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και παρότρυνε τους πολίτες όποτε μπορούν να εμβολιάζονται. Υπογράμμισε ότι αιτία της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι οι μεταλλάξεις. Επιπλέον, όπως είπε προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων και της οικονομίας. Μιλώντας για την πίεση και την κόπωση που παρατηρείται στον πληθυσμό, ο κ. Μποζίκας είπε ότι υπάρχει ψυχολογική πίεση ενώ αυξάνονται τα περιστατικά κατάθλιψης και άγχους. Επίσης, πολλοί νιώθουν θυμό αλλά και μοναξιά υπό αυτές τις συνθήκες.

Τονίζει πώς είναι σημαντικό να μη χάνουμε την επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους. Δηλαδή, παρότι δεν υπάρχει η φυσική επαφή πρέπει να διατηρείται η συναισθηματική όπως είπε. Να υπάρχει επικοινωνία η οποία θα μπορεί να συντηρηθεί ακόμη και μέσω διαδικτύου. «Είναι σημαντικό να μην απομακρυνόμαστε συναισθηματικά από τους αγαπημένους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο