LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 09:10

Συρεγγέλα στον ΑΝΤ1: έρχονται οι “νταντάδες της γειτονιάς” (βίντεο)

Η Υφυπ. Εργασίας ανακοίνωσε και πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων που επιδεικνύουν ισότιμη αντιμετώπιση των υπαλλήλων τους.

Συρεγγέλα - Πρωινοί Τύποι

«Άμεσα θα έρθει στην Βουλή η διάταξη που θα μετατρέπει σε αυτοτελές αδίκημα την σεξουαλική παρενόχληση και θα αυξάνει τις ποινές για τουε δράστες», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» η Υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, ανέφερε ότι γίνονται σε όλη την Ελλάδα δράσεις ενίσχυσης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στους χώρους εργασίας, στις αμοιβές και στις ευκαιρίες καριέρας, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν και προγράμματα με χρηματοδοτήσεις και επιβραβεύσεις επιχειρήσεων που θα κάνουν πράξη την ισότητα για τους εργαζόμενους τους, η οποία θα πιστοποιείται μάλιστα και με ειδικό σήμα.

Ακόμη, η κ. Συρεγγέλα είπε θα υλοποιηθεί πρόγραμμα, οι ακριβείς όροι του οποίου είναι υπό διαμόρφωση, ένα δηλαδή θα είναι με την χορήγηση voucher σε μητέρες ή οικονομική ενίσχυση με άλλον τρόπο, ώστε να βοηθούν μητέρες με μικρά παιδιά για να μπορούν να εργαστούν. Αυτό, όπως είπε θα είναι εφικτό με ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει «τις νταντάδες της γειτονιάς», δηλαδή παιδαγωγών-φυλάκων που θα κρατούν στο σπίτι της μητέρας παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 χρόνων ή θα κρατούν σε δικό τους χώρο έως 3 παιδιά εργαζόμενων μητέρων, ηλικίας έως 2,5 ετών, ώστε οι μητέρες να μπορούν να εργάζονται με πλήρες ωράριο και να μην αναγκάζονται να ζητούν μείωση του ωραρίου τους.



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονοςΣήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Πότε θα ξαναπεράσει τις πύλες τις Εισαγγελίας ο 50χρονος, για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Τραγωδία στον Έβρο με τον θάνατο ενός μωρού λίγων μηνών. Τι υποστηρίζει η μητέρα του για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε την ζωή του.

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα ποσοστά, η αδιευκρίνιστη ψήφος και οι δημοφιλίεςΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Η πρόθεση ψήφου, η σειρά των κομμάτων, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και οι ψήφοι των Σπαρτιατών, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσειςΣήμερα 11:23 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ για τα λάθη στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρβοϊός - Ωνάσειο: Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 14:12Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα13:58Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονος13:47Τουρκία - Τροχαίο: Θρήνος για την Ελληνίδα που έχασε την ζωή της (εικόνες)13:34“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Ο Στέφανος δεν πιστεύει τα ψέματα του Φάνη (βίντεο)13:20Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί13:07Ορμπάν: Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου12:53Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την “μελαγχολική” μας Παρασκευή (βίντεο)12:40Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Τερίμ12:26Στην Ελλάδα η Μις Υφήλιος 202312:15ΗΠΑ - Χιούστον: Κακοκαιρία σάρωσε σπίτια και μαγαζιά (εικόνες)11:59Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα11:46Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσεις 11:33Σουηδία: Πυροβολισμοί μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία (εικόνες)11:20Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: “Καμπανάκι” για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους11:07Γαλλία: Νεκρός ένοπλος που ετοιμαζόταν να πυρπολήσει συναγωγή (εικόνες)10:53Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της10:41Βίκυ Μοσχολιού: Η ζωή και η καριέρα της ξεχωριστής φωνής της Ελλάδας10:28Τουρκία – Ντεμιρτάς: 42 χρόνια κάθειρξη στον Κούρδο ηγέτη10:02Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο09:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο