LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 08:56

Σαρηγιάννης: παράταση του lockdown και μελέτη για εμβόλια σε επαγγελματικές ομάδες

Πότε είπε ότι θα επιτευχθεί η γενική ανοσία και πότε η μείωση της διασποράς. Τι είπε για το Πάσχα και το καλοκαίρι. Ποιες “ομάδες της αγοράς” αφορά η μελέτη.

Σαρηγιάννης - Πρωινοί Τύποι

«Από την αρχή της πανδημίας έχει νοσήσει από κορονοϊό το 6% του πληθυσμού παράγοντας και αντισώματα, ενώ μαζί με την πρόοδο των εμβολιασμών η ανοσία του πληθυσμού έχει φτάσει στο 9%», είπε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Όπως σημείωσε, «αντικειμενικά θα είναι πολύ δύσκολο να πεις «ανοίγω» στις 16 Μαρτίου, οι αριθμοί είναι τέτοιοι που δεν το επιτρέπουν, οι αριθμοί δείχνουν ότι πηγαίνουμε για παράταση των μέτρων».

«Τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν, το Υπ. Υγείας κάνει κινήσεις για εκτόνωση της κατάστασης. Αν χρειαστεί να γίνει και επίταξη ιδιωτικών κλινικών, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι σε συνθήκες πολέμου που βρισκόμαστε δεν τίθενται τέτοια θέματα, εγώ θα την έκανα. Ακόμη, είναι αμαρτία να έχουμε ράντζα στα νοσοκομεία το 2021, αλλά…».

Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, «Η γενική ανοσία με τους ρυθμούς που κινούμαστε, η ανοσία της αγέλης, μπορεί να επιτευχθεί τον Νοέμβριο. Το ζήτημα είναι να περιορίσουμε την ταχύτητα διασποράς του κορονοϊού και αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα». Το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο και μετά, θα είναι σίγουρα καλύτερο».

Σε ότι αφορά το Πάσχα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι δύσκολα θα επιτραπούν μετακινήσεις και συναθροίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εγώ θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα ορισμένων επαγγελματικών ομάδων, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «αυτήν την περίοδο κάνουμε μια μελέτη, την οποία θα υποβάλλουμε και στον Πρωθυπουργό, για την απόδοση που θα έχει κάτι τέτοιο. Εμποροϋπάλληλοι, τουρισμός, καταλύματα, εκπαιδευτικοί είναι τέτοιες κατηγορίες, που μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον θελήσουν, ώστε να ανοίξουν μετά οι συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμπλοκή σε αυτό το σενάριο είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο και έχουμε υπολογίσει μια μείωση κατά 70.000 των κρουσμάτων κορονοϊού.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσειςΣήμερα 17:11 | Ειδήσεις

Πιθανή αιτία φέρεται να είναι η ξυλόσομπα, που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλήςΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός βιρτουόζος του κλαρίνου συνελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη ημέρα, 26 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τρίπολης. 

"Αποκαλύψεις" - Βαρδούσια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο των τεσσάρων ορειβατώνΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Οι τρεις ορειβάτες βρέθηκαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ ο τέταρτος εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η ΑΕΚ "έκλεισε" τον 20χρονο διεθνή Βούλγαρο στόπερ Μάρτιν Γκεοργκίεφ17:52Χανιά: Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο μετανάστη17:38Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσεις17:24"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο Παπαδόπουλο17:10Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής16:56"Αποκαλύψεις" - Βαρδούσια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο των τεσσάρων ορειβατών16:42Σπείρα διαρρηκτών “χτυπούσε” επανειλημμένα σε Φιλοθέη και Ψυχικό - Συνελήφθη 39χρονος μετά από καταδίωξη16:28Ζελένσκι: Η Ουάσινγκτον πρότεινε στο Κίεβο "γερές" εγγυήσεις ασφαλείας για μια περίοδο 15 ετών που μπορεί να παραταθεί16:1455χρονος υπέστη ανακοπή στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης – Έγκαιρη η επέμβαση του ΕΚΑΒ16:00Κοζάνη-Πέλλα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης15:46Ιωάννινα: Δύο 15χρονες μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική μετά από κατανάλωση αλκοόλ15:31Αγρότες έκλεισαν επ’ αόριστον την Ιόνια Οδό στα διόδια Αγγελοκάστρου15:17Λαμία: Δίωρος καθολικός αποκλεισμός στο μπλόκο Μπράλου15:02Ναυάγιο στη Σάμο: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 4 αγνοούμενων μεταναστών14:50Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θα προσφέρει εορταστικά γεύματα στους άστεγους στο Θησείο14:36Φωτιά σε απορρίμματα κοντά στη Σχολή Δικαστών Θεσσαλονίκης14:20Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι14:06Άρης Μουγκοπέτρος: Δικάζεται στο αυτόφωρο για ενδοοικογενειακή απειλή13:52Μάλγαρα - Μπλόκα: Ανέτρεψαν την απόφασή τους οι αγρότες που είχαν εξαγγείλει 24ωρο αποκλεισμό13:38Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο13:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο