LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2021 07:12 | Ανανέωση: 08 Μαρτίου 2021 07:12

Νέα Σμύρνη: σάλος για το επεισόδιο με τους αστυνομικούς

Έντονες αντιδράσεις για τον έλεγχο που εξελίχθηκε σε βίαιο επεισόδιο. Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1. Πώς σχολιάζει το περιστατικό ο Δήμαρχος της περιοχής.

Νέα Σμύρνη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ για το συμβάν στη Νέα Σμύρνη, όπου μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορονοϊού εξελίχθηκε σε βίαιο επεισόδιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδιά και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε ένα παγκάκι. Ζήτησαν κωδικούς μετακίνησης και ταυτότητες και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπερβολική βία, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει ξυλοδαρμό νεαρού.

Σύμφωνα με γυναίκα, αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά νεαρού άνδρα. "Σε καμία περίπτωση οι νεαροί δεν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς" πρόσθεσε η γυναίκα. 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. 

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

"Η Αστυνομία δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση" τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Από πλευράς του ο Συνδικαλιστής Αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε ότι οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτοί που πήγαν στο νοσοκομείο ήταν αστυνομικοί και όχι πολίτες. Παράλληλα, για τα όσα ακούστηκαν για τα μεταλλικά γκλομπς που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί στη Νέα Σμύρνη, απάντησε ότι αυτά είναι τα γκλομπς που χρησιμοποιούνται πλέον σε όλες της χώρες, όπως και στην Ελλάδα.

"Χορηγεί η Υπηρεσία μεταλλικά γκλομπς;" διερωτήθηκε ο Γ.Γ της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, κ. Κρικέτος. Ο ίδιος σχολίασε ότι είναι ευθύνη των Αξιωματικών ο έλεγχος για τον εξοπλισμό που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

«Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στις εκφράσεις μας και να αποφύγουμε λογικές που μας πάνε δεκαετίες πίσω. Σε μια τέτοια περίοδο, εν μέσω πανδημίας, δεν χωρούν τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να πορευόμαστε ενωμένοι. Πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος και για όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη, δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης.



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της ΑθήναςΧθες 23:10 | Ειδήσεις

«Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται» αντέτειναν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΧθες 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Χθες 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο