LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2021 23:33

Νέα Σμύρνη: ΕΔΕ και έντονες αντιδράσεις για το επεισόδιο με αστυνομικούς

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα επεισόδια και τις καταγγελίες για αστυνομική βία. Σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπερβολική βία, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει ξυλοδαρμό πολιτών κατά την διάρκεια των 11 προσαγωγών.

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση

«Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στα social media.

Για αντιπολίτευση που «επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος», κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης - τα οποία ήδη διερευνώνται.» «Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του Πρωθυπουργού. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού... Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία», καταλήγει η δήλωση της κ. Πελώνη.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση καταλογίζει το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας».

«Την ώρα που Πακιστανοί έπαιζαν ανενόχλητοι κρίκετ στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε σωστό να στείλει αστυνομικές δυνάμεις κατά Ελλήνων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να διχάζει τους Έλληνες για να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκληματικά της λάθη».

Ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό θέτει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: «Για πόσο καιρό κ. Μητσοτάκη θα κρύβεστε πίσω από υπουργό σας με βαρύ μητρώο παραβιάσεων βασικών αρχών ανθρωπισμού (οροθετικές); Πόσο ακόμα θα ποιείτε την νήσσαν, όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών εναντίον καθ’ όλα ειρηνικών πολιτών;»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο