LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2021 23:33

Νέα Σμύρνη: ΕΔΕ και έντονες αντιδράσεις για το επεισόδιο με αστυνομικούς

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα επεισόδια και τις καταγγελίες για αστυνομική βία. Σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπερβολική βία, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει ξυλοδαρμό πολιτών κατά την διάρκεια των 11 προσαγωγών.

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση

«Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στα social media.

Για αντιπολίτευση που «επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος», κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης - τα οποία ήδη διερευνώνται.» «Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του Πρωθυπουργού. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού... Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία», καταλήγει η δήλωση της κ. Πελώνη.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση καταλογίζει το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας».

«Την ώρα που Πακιστανοί έπαιζαν ανενόχλητοι κρίκετ στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε σωστό να στείλει αστυνομικές δυνάμεις κατά Ελλήνων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να διχάζει τους Έλληνες για να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκληματικά της λάθη».

Ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό θέτει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: «Για πόσο καιρό κ. Μητσοτάκη θα κρύβεστε πίσω από υπουργό σας με βαρύ μητρώο παραβιάσεων βασικών αρχών ανθρωπισμού (οροθετικές); Πόσο ακόμα θα ποιείτε την νήσσαν, όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών εναντίον καθ’ όλα ειρηνικών πολιτών;»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο ΑτλαντικόΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για την Ευρώπη;

Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο τουΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι είπε ο ευρωβουλευτής λίγη ώρα μετά την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα - Στην περιοχή βρίσκονται ρώσικα πολεμικά σκάφη15:22Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο