LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2021 18:06

Σιβηρία: Συναγερμός για φωτιά σε υποβρύχιο αγωγό αερίου

Φόβοι για ρύπανση έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγωγό στη Σιβηρία.

Φωτιά

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υποθαλάσσιο αγωγό αερίου στο μέσον ενός παγωμένου ποταμού στη Σιβηρία, προκαλώντας ανησυχίες και ελέγχους για ενδεχόμενη μόλυνση, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος μιας ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ελέγχου.

Περίπου 700 τόνοι ενός μείγματος υγροποιημένου αέριου πετρελαίου (προπάνιο και βουτάνιο) βρίσκονταν σε εκείνο το τμήμα του αγωγού, σύμφωνα με τον Αντρέι Βιλ, εκπρόσωπο της Rostekhnadzor, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που ειδικεύεται στον έλεγχο των υποδομών.

Ο μεγαλύτερος ρωσικός πετροχημικός όμιλός Sibur, στον οποίο ανήκει ο αγωγός, ανέφερε πως η διαρροή αερίου, που σημειώθηκε χθες Σάββατο, προκάλεσε μικρή πυρκαγιά στον ποταμό Ομπ, που είναι καλυμμένος με πάγο και χιόνι αυτή την εποχή, στον αυτόνομο τομέα Χάντι-Μάνσι.

Η εταιρία διαβεβαίωσε πως το συμβάν έλαβε χώρα 44 χλμ. μακριά από οποιοδήποτε ενδιαίτημα, πως δεν προκάλεσε θύματα και πως δεν συνιστά "κίνδυνο για τον πληθυσμό και το περιβάλλον".

Η Sibur ανέφερε πως οι εναπομείναντες υδρογονάνθρακες καίγονται σε υποδομές που προβλέπονται γι΄αυτό τον σκοπό.

Όμως ο εκπρόσωπος της Rostekhnadzor εκτίμησε, στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram, πως "οι δηλώσεις που κάνουν λόγο για απουσία κινδύνου για το περιβάλλον εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες".

Δημοσιοποίησε επίσης δύο φωτογραφίες, που ελήφθησαν σήμερα, που δείχνουν φλόγες αερίου εκεί όπου κάηκε το υπερβάλλον αέριο και το σημείο της διαρροής απ΄όπου αναδύεται καπνός.

Χθες, η Σβετλάνα Ραντιονόβα, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας της φύσης (Rosprirodnadzor) ανήρτησε βίντεο που έδειχνε μεγάλες φλόγες να υψώνονται μέσα στη νύχτα από τον αγωγό.

Αξιωματούχος της Sibur, ο Αλεξάντρ Τεπλιάκοφ, δήλωσε από την πλευρά του σήμερα πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως η επιχείρηση θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για ενδεχόμενες συνέπειες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές, διευκρίνισε πως 27 άνθρωποι και 12 μηχανήματα βρίσκονται επί τόπου, Θα γίνουν αναλύσεις στο νερό προκειμένου να εντοπιστεί οποιαδήποτε μόλυνση, και θα διεξαχθεί έρευνα για τις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος την περιβαλλοντικής ΜΚΟ Greenpeace, ο Ιβάν Μπλόκοφ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ηχώ της Μόσχας" πως οι συνέπειες μιας διαρροής αερίου είναι "πολύ πιο περιορισμένες" από εκείνες της διαρροής πετρελαίου.

Στη Ρωσία, οι βιομηχανικές μολύνσεις είναι συχνές λόγω των παλιών υποδομών ή της έλλειψης ελέγχων.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο μεταλλευτικός γίγαντας Nornickel καταδικάστηκε να καταβάλει 146,2 δισεκ. ρούβλια (1,6 δισεκ, ευρώ) μετά τη διαρροή, στα τέλη Μαΐου του 2020, 21.000 τόνων καυσίμου στον υδροφόρο ορίζοντα της ρωσικής Αρκτικής.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο