LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2021 12:44 | Ανανέωση: 07 Μαρτίου 2021 13:09

Κικίλιας: μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά κάνει ένα θαύμα», είπε ο Σχοινάς απευθυνόμενος σε εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ, που πραγματοποιούσαν rapid test στην πλατεία Συντάγματος.

Κικίλιας - Σχοινάς - Σύνταγμα - rapid test

Αναφορά στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίζονται πλέον και στην Ελλάδα έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Υγειάς Βασίλης Κικίλιας που αποκάλυψε ότι η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική.

Υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες είπε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε, «Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο» το οποίο όπως είπε «δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ενώ τόνισε «γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Υγειάς επισήμανε επίσης ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

Μιλώντας για Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ είπε ότι είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια.

Κικίλιας - Σχοινάς - Σύνταγμα - rapid test

«Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας» κατέληξε.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγειάς έγιναν σήμερα κατά την επίσκεψη του στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Κικίλιας - Σχοινάς - Σύνταγμα - rapid test

Αφού παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα και οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει. Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ότι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της».

Κικίλιας - Σχοινάς - Σύνταγμα - rapid test

Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία» είπε τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Κικίλιας - Σχοινάς - Σύνταγμα - rapid test

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Νέο αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ - Έφερε ψευδώς τη σημαία του Ανατολικού Τιμόρ15:44Αγρότες εισέβαλαν στην Εθνική Οδό στη Νεμέα - Ταυτοποιήθηκα δέκα άτομα15:30Γερμανία: Περίπου 50 πρόβατα εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ 15:16Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανίων: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων15:02Ρωσία: Οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν δύο Ρώσους, μέλη του πληρώματος του πετρειλαιοφόρου που συνέλαβαν14:48ΕΕ-Mercosur: Θετικές στην συμφωνία οι περισσότερες χώρες 14:34Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες αύριο14:20Κύπρος: Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το σκάνδαλο14:06Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ συγκατοίκων - Στο νοσοκομείο ο τραυματίας13:52Κύπρος: Θύελλα αντιδράσεων, από βίντεο για φερόμενες μίζες - Λόγο για μοντάζ κάνει η Προεδρία13:38Μακρόν: Η χώρα του θα ψηφίσει "κατά" της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur επικαλούμενος "ομόφωνη πολιτική απόρριψη"13:24Ηράκλειο: Πτώμα 56χρονης σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο13:10Πάνος Ρούτσι για Καρυστιανού: Εγώ τον αγώνα που έκανα, δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμα12:56Ολυμπιακός: Στις 17 Μαρτίου ο εξ' αναβολής αγώνας με την Φενερμπαχτσέ 12:42Ο Τραμπ είπε ότι ακύρωσε δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα12:28Ιωάννινα: Ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη12:14Κραν Μοντανά: Ημέρα πένθους σήμερα - Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν σε όλη την αλπική χώρα12:00Μπλόκα: Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί11:46Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '8011:32Μετρό Αθηνών - Γραμμή 2: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 11:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο