LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2021 10:57

Κοντογεώργης: τον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί θα γίνουν και το πρώτο τρίμηνο του έτους

Πόσες σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και πόσοι από αυτούς που έχουν κάνει εμβόλιο νόσησαν. Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Εμβόλιο - εμβολιασμός

Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, δήλωσε ο ΓΓ. Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Δήλωσε πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες. Έκανε επίσης γνωστό ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο