LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2021 10:57

Κοντογεώργης: τον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί θα γίνουν και το πρώτο τρίμηνο του έτους

Πόσες σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και πόσοι από αυτούς που έχουν κάνει εμβόλιο νόσησαν. Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Εμβόλιο - εμβολιασμός

Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, δήλωσε ο ΓΓ. Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Δήλωσε πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες. Έκανε επίσης γνωστό ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18:16Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο