LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2021 18:23 | Ανανέωση: 06 Μαρτίου 2021 18:35

Lockdown: Πρόστιμα σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια

Πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ το συνολικό ύψος των προστίμων που “μοιράστηκαν” στους παραβάτες την Παρασκευή. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Αστυνομία - περιπολικό - βράδυ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή συνολικά 86.985 ελέγχους και κατέγραψαν 1.898 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 615.650 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (75.085).

Κυριότερες παραβάσεις

  1. Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων
  2. Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)
  3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  4. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

1)     Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2)     Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος πώλησης κινητών τηλεφώνων και συναφών ειδών, 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

3)     Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης κινητών τηλεφώνων και συναφών ειδών και 300€ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Καφές - take away

4)     Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-σνακ μπαρ, πρόστιμο 300 ευρώ στον ιδιοκτήτη για μη χρήση μάσκας και από 600 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερις πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

5)     Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000 ευρώ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

6)     Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000 ευρώ πρόστιμο στην προσωρινά υπεύθυνη καφέ-μπαρ, με 15ημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς είχε θέσει προς πώληση τσάντες, πορτοφόλια και μάσκες, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων, στην Περιφέρεια Αττικής.

7)     Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο πρόστιμα των 3.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ και εστιατόριο αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Κρήτης.

8)     Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ από 300 ευρώ πρόστιμο σε έντεκα άτομα, που τοποθετούσαν φυλλάδια σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

9)     Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000 ευρώ πρόστιμο για άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

10)     Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Αττικής.

11)     Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τρεις παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

12)     Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 17.500 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτέςΣήμερα 22:47 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ξεκαθαρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μετά τις γιορτές, με τη μορφή και την ένταση των επόμενων δράσεων να καθορίζονται από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους.

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 7χρονος έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγόΣήμερα 20:05 | Ειδήσεις

Στο όχημα επέβαιναν ακόμη οι γονείς και η 8χρονη αδελφή του άτυχου παιδιού.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Πώς θα είναι ο καιρός τα ΧριστούγενναΣήμερα 13:09 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν από σήμερα οι βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στα θύματαΣήμερα 16:44 | Ειδήσεις

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν το αεροσκάφος τύπου Dassault Falcon 50 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Εσενμπογκά της τουρκικής πρωτεύουσας με προορισμό την Τρίπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες με γόνδολες πλημμύρισαν το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας (βίντεο)23:59Φον ντερ Λάιεν για κυρώσεις των ΗΠΑ: Η ΕΕ θα συνεχίσει να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης23:48Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος διωκόμενος για αδικήματα αθλητικής βίας23:35Ρωσία: Καταρρίφθηκαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα23:20Οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές23:05Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 202622:50Θεσσαλονίκη: Βίασαν 13χρονη και βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους - Ανάμεσα στους δράστες και 4 ανήλικοι22:36Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί – Τουλάχιστον 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες22:23ΣΕΤΕ: Έκκληση για άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας στο οδικό δίκτυο22:09Ηράκλειο: Εγκρίθηκε το όριο ταχύτητας 30χλμ/ώρα σε όλες τις κατοικημένες περιοχές21:55Συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε21:40Αιτωλικό: Ρομά διέπραξαν κλοπές με λεία 5.000 ευρώ - Έκλεβαν από αμάξια μέχρι σπίτια21:25Τι καιρό θα κάνει ανήμερα τα Χριστούγεννα21:11Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή20:57ANT1 Sports: Χριστουγεννιάτικο διπλό του Παναθηναϊκού στο Κάουνας20:43Αγρίνιο: Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου - Ιωαννίνων20:28Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 7χρονος έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό20:14Εύβοια: ΙΧ έπεσε στο λιμάνι των Νέων Στύρων - Λιμενικός έσωσε τους επιβάτες (εικόνες)20:00Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές19:46Κακοκαιρία: Μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά και στην Αττική - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο