LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2021 15:01

Θεοχάρης: ο τουρισμός μπορεί να συνυπάρξει με τον κορονοϊό

Ο Υπουργός Τουρισμού υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στη συνέντευξη του στο CNN.

σποτ - τουρισμός - Καλοκαίρι 2020 - Απολαμβάνουμε Ελλάδα

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNN και στον Βρετανό δημοσιογράφο κ. Richard Quest. Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού για το 2021, στις προσδοκίες αλλά και στις απαραίτητες προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.

Σε ό,τι αφορά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «όλο και περισσότερες χώρες συνειδητοποιούν πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί το μέσον επιστροφής στην ελευθερία των μετακινήσεων. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Ursula von der Leyen, σε επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή στους πρωθυπουργούς των κρατών-μελών, διαβεβαιώνει ότι υποστηρίζει την ιδέα των πιστοποιητικών».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο CNN, o Υπουργός Τουρισμού σχολίασε την αρνητική στάση ορισμένων χωρών στην ελληνική πρόταση περί πιστοποιητικού εμβολιασμού ως εξής. «Μερικές φορές χρειάζονται ορισμένες ηγετικές φωνές. Όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είδαμε ότι υπήρξε αρνητική αντίδραση από κάποιες πλευρές, ακόμα και από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες όλοι έκαναν στροφή και συνειδητοποίησαν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε. Επομένως, υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάρουμε από κοινού αποφάσεις. Θεωρώ ότι αυτό είναι καλό τόσο για την τουριστική βιομηχανία όσο και για τους πολίτες».

Σε σχέση με την τουριστική περίοδο του 2021, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι, κατά την εκτίμησή του, «η έκβαση θα είναι θετική». Ωστόσο, ο Υπουργός τόνισε ότι «η ζήτηση θα αυξάνεται όσο ικανοποιούνται δύο προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού. Σε κάθε χώρα, καθώς προχωρούν τα προγράμματα αυτά, ο πληθυσμός νιώθει πιο ασφαλής και αρχίζει να σκέφτεται τις διακοπές. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η σαφήνεια σχετικά με τους εσωτερικούς περιορισμούς που θα ισχύουν στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα».

Ερωτηθείς από τον κ. Richard Quest σχετικά με τα αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στα οποία αναφέρεται ύφεση της τάξης του 8,2% (χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη του 10%), ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «μία πρόβλεψη βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία είναι ότι δε θα υπάρξει μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων που θα κλείσουν. Η φετινή χρονιά αναμένουμε να είναι καλύτερη από την περσινή. Το 2020 καταφέραμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, καθώς διαχειριστήκαμε την κατάσταση καλύτερα από πολλές άλλες χώρες».

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Υπουργού Τουρισμού στη στρατηγική που θα υιοθετηθεί κατά το φετινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού. «Τον περασμένο Σεπτέμβριο και ενώ ο τουρισμός ήταν ενεργός, στην Κρήτη πετύχαμε χαμηλότερο δείκτη R κατά 2/3 σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Συνεπώς, αποδείξαμε ότι ο τουρισμός και η νόσος COVID-19 μπορούν να συνυπάρξουν. Στην Ελλάδα μπορούμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια την επιδημιολογική κατάσταση ενώ κρατάμε τα σύνορα ανοικτά. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Φλαμπουράρη – Ο επικήδειος του Αλέξη Τσίπρα (εικόνες)Σήμερα 16:44 | Ειδήσεις

«Δεν σε αποχαιρετώ, αλλά σου υπόσχομαι ότι, όπως εσύ, δεν θα παραδώσουμε ούτε την ψυχή ούτε τα όνειρά μας, στη γοητεία της όποιας εξουσίας», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Προϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίαςΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι επενδύσεις προβλέπεται να αποτελέσουν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης για το 2026.

Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα ΜατσούκαΣήμερα 15:30 | Ειδήσεις

Αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου η δίκη της ηθοποιού στο Αυτόφωρο. 

Μουντιάλ 2026: Αναλυτικά η κλήρωση τον πλέι-οφ που οδηγούν σε ΗΠΑ, Καναδά και ΜεξικόΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Το μεγάλο όνομα σε αυτά τα πλέι-οφ είναι φυσικά η Ιταλία, που κινδυνεύει να μείνει για τρίτο σερί Μουντιάλ εκτός τελικής φάσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τεττέη για Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης ήταν και είναι ο φάρος για παιδιά σαν εμένα17:30Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:20"Αποκαλύψεις"- Πρώην φίλος του επιχειρηματία: Ο Παντελίδης δεν στεναχωριόταν όταν έχανε, γελούσε17:10Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Φλαμπουράρη – Ο επικήδειος του Αλέξη Τσίπρα (εικόνες)17:00Πλήρωσε χρήματα για αγορά αυτοκινήτου και δεν το παρέλαβε ποτέ16:50Δήμητρα Ματσούκα: Η πρώτη της αντίδραση στις "Αποκαλύψεις" μετά τη σύλληψη της - Από εσάς το μαθαίνω16:40Μουντιάλ 2026: Αναλυτικά η κλήρωση τον πλέι-οφ που οδηγούν σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό16:30Συνάντηση Χριστοδουλίδη- 'Ερχιουρμαν: Τέσσερα τα θετικά σημεία σύμφωνα με τον πρόεδρο Κύπρου16:20Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ16:10Ζημιές και προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Ήπειρο - Ποτάμια έχουν φουσκώσει16:00Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα Ματσούκα15:50Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 27χρονος που έπεσε θύμα ληστείας και κατηγορήθηκε για προσέλκυση ανήλικης15:36Πιερρακάκης: Τιμητικές αλλά πρόωρες οι συζητήσεις για διαδοχή της προεδρίας του Eurogroup15:22Ο Sir Rod Stewart κατακτά την Αθήνα το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2025, με μια μοναδική συναυλία στo Telekom Center Athens15:08Προϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίας14:54ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο Στρατάκης14:40Δίκη δολοφονίας τοπογράφου: "Είχε πάντα μια συνοδεία μαζί του για να νιώθει ασφαλής" λέει η σύζυγος14:26 "Το Πρωϊνό" - Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αυτά που ακούω από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα...μου φέρνουν σιχαμάρα (βίντεο)14:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίρος13:58Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη οδήγηση στη Δήμητρα Ματσούκα13:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο