LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2021 07:39 | Ανανέωση: 06 Μαρτίου 2021 07:46

Κορονοϊός: Μεγάλοι πίθηκοι τα πρώτα θηλαστικά που εμβολιάσθηκαν κατά της Covid-19

Στις αρχές Ιανουαρίου πολλοί γορίλες είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό και είχαν τεθεί σε καραντίνα αφού είχαν εμφανίσει συμπτώματα.

AP - Γορίλλας

Μεγάλοι πίθηκοι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο έγιναν τα πρώτα πρωτεύοντα θηλαστικά πέραν του ανθρώπου που εμβολιάσθηκαν κατά της Covid-19, χάρη σε ένα εμβόλιο που παρασκευάσθηκε ειδικά για τα ζώα, ανακοίνωσαν μέσω του Twitter υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πολλοί γορίλες αυτού του ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται στη νότια Καλιφόρνια και είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, είχαν διαγνωσθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό και είχαν τεθεί σε καραντίνα αφού είχαν εμφανίσει συμπτώματα. Ήταν οι πρώτες γνωστές περιπτώσεις φυσικής μετάδοσης του ιού σε μεγάλους πιθήκους, οι οποίοι έχουν έκτοτε αναρρώσει.

Τον επόμενο μήνα, τέσσερις ουρακοτάγκοι και πέντε μπονόμπο του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο εμβολιάσθηκαν με δύο δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου που αναπτύχθηκε από την εξειδικευμένη εταιρεία Zoetis. «Ποτέ στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου δεν είχα πρόσβαση σ' ένα πειραματικό εμβόλιο τόσο νωρίς στη διαδικασία και ποτέ δεν είχα τέτοια επιθυμία να το χρησιμοποιήσω», λέει η Ναντίν Λαμπέρσκι, υγειονομική υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με το National Geographic.

Μεταξύ των τυχερών που θα εμβολιασθούν είναι η Κάρεν, ένας θηλυκός ουρακοτάγκος που έγινε το 1994 το πρώτο πρωτεύον θηλαστικό εκτός του ανθρώπου που υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Μελέτες κατέδειξαν πως ορισμένα είδη πρωτευόντων θηλαστικών --όπως και οι άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία-- μπορούν να μολυνθούν από τον ιό που ευθύνεται για την Covid-19.

Το γονιδίωμα των ανθρώπων μοιάζει πολύ με εκείνο των άλλων πρωτευόντων θηλαστικών, όπως οι γορίλες, το DNA των οποίων είναι σε ποσοστό 98% ίδιο με το ανθρώπινο. Έτσι στην Αφρική οι χιμπατζήδες και οι γορίλες αποδεκατίσθηκαν από τον ιό Έμπολα.

Ζωολογικός κήπος - εμβόλιο - κορονοϊός - Σαν Ντιέγκο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο11:19Γιώργος Μαζωνάκης: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του μετά το χειρουργείο (βίντεο)11:04Απάντηση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα πνιγούν στο αίμα που έχυσαν10:50Βρετανία: Έδωσε φάρμακα στην κόρη της, ξεγελώντας γιατρούς με φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης10:35Σταδίου: Έκλεισε ο δρόμος λόγω… κουμπαρά!10:21Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο