LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 18:53

Καιρός: συννεφιά και νοτιάδες την Παρασκευή

Που θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Παρασκευή, στα δυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς αραιές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και ως προς τις μέγιστες τιμές θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά από το απόγευμα θα είναι πιο πυκνές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,  με αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι στο ανατορλικό Αιγαίο, 4 με 5 και τοπικά το απόγευμα 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.  την υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βόρειους, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και από το μεσημέρι στη δυτική χώρα, που το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 3 με 5 βαθμούς.  Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο