LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 18:26

ΣΕΗ: Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις

Ο χώρος του πολιτισμού εξακολουθεί να είναι ο βαρύτερα πληττόμενος, αναφέρει το ΣΕΗ ανακοινώνοντας και νέα κινητοποίηση.

Ηθοποιοί - διαδήλωση

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην πανκαλλιτεχνική πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, από το υπουργείο Πολιτισμού προς το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους. «Η μαζικότητα και ο παλμός της κινητοποίησης απέδειξε την αμείωτη αγωνιστικότητα των ανθρώπων του Πολιτισμού, που εδώ και ένα χρόνο διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμά τους για στήριξη ενός κλάδου που έχει πληγεί όσο κανείς από την πανδημία» τονίζει το ΣΕΗ.

Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, «ως αποτέλεσμα της πορείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας, 'Αννας Στρατινάκη και του διευθυντή του γραφείου υπουργού με εκπροσώπους των εργαζομένων και συγκεκριμένα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, 'Αρη Λάσκο, την πρόεδρο του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού), Χαρά Κότσαλη, τον γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Κώστα Σταυρόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Τραγουδιστών, Κώστα Σκόνδρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσαν ότι τα επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - παρά την προηγούμενη διαβεβαίωση της κ. Στρατινάκη - θα δοθούν μόνο σε όσους έχουν γραφτεί στο μητρώο έως 10/1, λόγω "νόθων" εγγραφών στο σύστημα. Παράλληλα, δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα για πίστωση των αποζημιώσεων στην αρχή κάθε μήνα και για επέκταση όλου του πακέτου μέτρων στήριξης (επιδότηση ενοικίου, κλπ.) και για τους εργαζόμενους του Πολιτισμού».

Ηθοποιοί - διαδήλωση

Όπως επισημαίνει το ΣΕΗ, «η θετική εξέλιξη της ανανέωσης για ένα χρόνο της ασφαλιστικής ικανότητας όσων την είχαν τον Φεβρουάριο του 2020 και της ασφαλιστικής κάλυψης για τους έξι μήνες επιδότησης, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει την βαθιά μας ανησυχία για το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για παράταση των μέτρων στήριξης από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της πανδημίας. Η προσπάθεια ενοχοποίησης του κλάδου μας από την πλευρά του υπουργείου για "νόθες" εγγραφές στο μητρώο, πέφτει στο κενό, ιδιαίτερα όταν από τον Μάιο έχουμε καταθέσει σαφείς προτάσεις, ώστε το μητρώο να είναι λειτουργικό και συμπεριληπτικό και να αντιστοιχεί στα πραγματικά δεδομένα του κλάδου».

«Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις. Ο χώρος του πολιτισμού εξακολουθεί να είναι ο βαρύτερα πληττόμενος. Το αίτημα για συλλογικές συμβάσεις παντού είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Δευτέρα 8 Μαρτίου στην κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, καθώς και στο διήμερο καλλιτεχνικής δράσης #artattack στις 13 και 14 Μαρτίου» καταλήγει το ΣΕΗ στην ανακοίνωσή του.

Ηθοποιοί - διαδήλωση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένη14:55Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες14:41Μάλγαρα: Κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα - Ανοιχτό θα παραμείνει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο