LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 18:26

ΣΕΗ: Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις

Ο χώρος του πολιτισμού εξακολουθεί να είναι ο βαρύτερα πληττόμενος, αναφέρει το ΣΕΗ ανακοινώνοντας και νέα κινητοποίηση.

Ηθοποιοί - διαδήλωση

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην πανκαλλιτεχνική πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, από το υπουργείο Πολιτισμού προς το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους. «Η μαζικότητα και ο παλμός της κινητοποίησης απέδειξε την αμείωτη αγωνιστικότητα των ανθρώπων του Πολιτισμού, που εδώ και ένα χρόνο διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμά τους για στήριξη ενός κλάδου που έχει πληγεί όσο κανείς από την πανδημία» τονίζει το ΣΕΗ.

Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, «ως αποτέλεσμα της πορείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας, 'Αννας Στρατινάκη και του διευθυντή του γραφείου υπουργού με εκπροσώπους των εργαζομένων και συγκεκριμένα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, 'Αρη Λάσκο, την πρόεδρο του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού), Χαρά Κότσαλη, τον γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Κώστα Σταυρόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Τραγουδιστών, Κώστα Σκόνδρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσαν ότι τα επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - παρά την προηγούμενη διαβεβαίωση της κ. Στρατινάκη - θα δοθούν μόνο σε όσους έχουν γραφτεί στο μητρώο έως 10/1, λόγω "νόθων" εγγραφών στο σύστημα. Παράλληλα, δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα για πίστωση των αποζημιώσεων στην αρχή κάθε μήνα και για επέκταση όλου του πακέτου μέτρων στήριξης (επιδότηση ενοικίου, κλπ.) και για τους εργαζόμενους του Πολιτισμού».

Ηθοποιοί - διαδήλωση

Όπως επισημαίνει το ΣΕΗ, «η θετική εξέλιξη της ανανέωσης για ένα χρόνο της ασφαλιστικής ικανότητας όσων την είχαν τον Φεβρουάριο του 2020 και της ασφαλιστικής κάλυψης για τους έξι μήνες επιδότησης, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει την βαθιά μας ανησυχία για το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για παράταση των μέτρων στήριξης από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της πανδημίας. Η προσπάθεια ενοχοποίησης του κλάδου μας από την πλευρά του υπουργείου για "νόθες" εγγραφές στο μητρώο, πέφτει στο κενό, ιδιαίτερα όταν από τον Μάιο έχουμε καταθέσει σαφείς προτάσεις, ώστε το μητρώο να είναι λειτουργικό και συμπεριληπτικό και να αντιστοιχεί στα πραγματικά δεδομένα του κλάδου».

«Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις. Ο χώρος του πολιτισμού εξακολουθεί να είναι ο βαρύτερα πληττόμενος. Το αίτημα για συλλογικές συμβάσεις παντού είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Δευτέρα 8 Μαρτίου στην κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, καθώς και στο διήμερο καλλιτεχνικής δράσης #artattack στις 13 και 14 Μαρτίου» καταλήγει το ΣΕΗ στην ανακοίνωσή του.

Ηθοποιοί - διαδήλωση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν από το λιμάνι οι αγρότες – "Δεν θα παιδέψουμε άλλο την πόλη"Σήμερα 14:28 | Ειδήσεις

«Είναι η ώρα που σχολάνε οι υπάλληλοι, θα αποσυμφορήσουμε τον δρόμο».

Οι παρουσιαστές του ANT1 News μας προσκαλούν στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 ΔεκεμβρίουΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τα στούντιο του ΑΝΤ1 φιλοξενούν τον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης, για την στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κρίνει συνολικά 42 κατηγορούμενους, ενώ η εισαγγελική πρόταση καλείται να κρίνει τρία κακουργήματα.


 




Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν από το λιμάνι οι αγρότες – "Δεν θα παιδέψουμε άλλο την πόλη"14:46Κικίλιας: Δίνουμε ακόμα 22,16 εκ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο14:32Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ειρήνη στην Ουκρανία– Σήμερα η συνάντηση με Πούτιν στο Τουρκμενιστάν 14:18Λαμία - αγρότες: Άνοιξαν τους παράδρομους στον Μπράλο14:04Σοκ στη Λοκρίδα: Άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του13:50Euroleague: Για το διπλό στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός13:36Οι παρουσιαστές του ANT1 News μας προσκαλούν στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:22Μητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί13:08Ουγγαρία - Ορμπάν: "Παράνομη" η κίνηση της ΕΕ σχετικά με το πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων12:54Αχαΐα: Του έσπασε το αμάξι, τον χτύπησε στο κεφάλι και εξαφανίστηκε12:40Χονγκ Κονγκ: Εννέα μήνες αναμένεται να διαρκέσει η έρευνα για την πυρκαγιά στους ουρανοξύστες 12:26Οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Συμβολικός αποκλεισμός (βίντεο)12:11Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Αντικοινοβουλευτική" η συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου, λέει ο πρόεδρος της επιτροπής11:57Αλληλοκατηγορίες Μ. Λαζαρίδη και Μ. Αποστολάκη για προσαγωγή στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Κρήτη11:43Πάτρα: 89χρονη σκότωσε δύο κουτάβια και επιτέθηκε σε νεαρό11:29Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο